8 syrových italských klobás (salsiccia)
6 středně velkých cibulí
1 lžíce sádla
kelímek smetany
sůl a pepř
Klobásky na povrchu trochu propícháme vidličkou, aby nepopraskaly. Vložíme do kastrolu, podlijeme 3 PL vody, zakryjeme a zvolna necháme dusit cca 15 minut. Občas je promíchneme.
Zapneme troubu na 200, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, osolíme větší špetkou soli a na pánvi na sádle osmahneme. Ale nesmí být hnědá.
Přesuneme do pekáčku, přidáme navrch klobásky. Šťáva, která zbyde po dušení klobásek zredukujeme na cca 2 PL, přidáme smetanu a zahřejeme. Nalijeme na pekáček, strčíme do trouby a zprudka zapečeme. Klobásky i cibule musí být zlatavé.
Podávat horké …. s quinoou, kuskusem, polentou …. nebo jako já s bramborem zapečeným s bylinkami.
Poslala Úsměvka: „Recept je podle webu Kuchařka pro dceru. Je to opravdu vynikající.
Klobásky bývají větší, já měla tyto „jednohubky“, tím jsem poměr pokrátila.“
Dostala jsem tyhle malé „jednohubky“, tak jsem dala na kastrůlek lžíci oleje, klobásky ze všech stran trochu opekla, přidala trošku vody a asi 20 minut dusila na tuk. Šťáva, kterou pustily, mírně zčervenala, po opětovném mírném podlití a přidání plátku másla vznikla
krásná šťáva na přelití. S opečenými brambory a rajským salátem to bylo vynikající.
Dodatečně děkuji. 🙂
Ježíš, to vypadá výborně
Přiznávám bez mučení, že jsem tyhle syrové klobásky obloukem obcházela, ale když Marcelka i Boženka potvrzují, že jsou prudce jedlé, vyzkouším taky, jen co je potkám. To by bylo, aby nebylo 😋😎
Tento tyden je ma lidl…
😂😂 všimla jsem si v letáku, tak jsem napsala na lístek.. Jenže u nás jaksi nebyly k mání … prý jim ne vždy všecko dovezou 🤷♀️ Počítala jsem s nima k obědu, tak se muselo improvizovat. 😉