1 kg rajčat
1 kg letních jablek
60 dkg cukru krystal
šťáva ze 3 citronů
6 polévkových lžic rumu
1 sáček želírovacího přípravku
Jako reakci na dotaz poslala mailem paní Radka.
1 kg rajčat
1 kg letních jablek
60 dkg cukru krystal
šťáva ze 3 citronů
6 polévkových lžic rumu
1 sáček želírovacího přípravku
Jako reakci na dotaz poslala mailem paní Radka.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Letos už vařit nebudu, ale uložím si, co kdyby se šiklo indy? 😉😎
Taky uložím.. rajčata hezký a ne drahý, ale jablka jsem nesehnala ani u těch dvanácti – tada mezi náma – dost tu službu flákaj, každou chvíli tam sedí jinej…
Sklizeň rajčat je na vrcholu, ale o letní jablíčka tu není k zavazení, všechno spálily ty pozdní mrazy. Ale pokud nějaká přece jen seženu, zkusím aspoň z poloviční dávky.
Ale ze zimních jablíčka to půjde taky..o⅚
Rajčat hafo, jablko ani jedno. Asi i kdyby byla, nezkusila bych, anžto mám doma konzervy, které by to nejedly 🤷♀️. Včera jsem zavařovala celá oloupana rajčata, ta upotřebím. A tím samozřejmě netvrdím, ze marmeláda nebude dobra.
Jani, napiš prosím, jak to děláš – já jsem zkoušela už víckrát rajčata ve vlastní šťávě, a jen málokdy se mi stalo, že nezkysly 🙁
Jen jsem je spařila, oloupala a nacpala do sklenic. Zavařila na 70 stupňů 20 minut. Žádný štráchy s tím 😉
Dělám to stejně. Spařím, oloupu, ještě trošinku osolím. Zavařuji na 80 stupňů a nikdy se mi to nezkazilo.
Děkuju, ještě to jednou zkusím oloupané. Že by kysly ty slupky? 🙁