(3863) Kečup z rajčat a paprik

1 kg rajčat
1 kg paprik
1 kg cibule
4-5 stroužků česneku
60 g soli
2-5 chilli papriček
(0,5 lžíce pálivé papriky)
1 lžíce sladké papriky
3 lžíce oleje
150 g cukru (i méně, podle chuti)

Zeleninu nakrájíme na kousky a  dáme vařit do velkého hrnce. Když rajčata pustí šťávu, přidáme olej, sůl,  sladkou i pálivou papriku – té podle toho, kolik dáte papriček a podle své chuti. Dusíme do rozvaření.  Pak teprve začněte po lžících přidávat cukr, míchat a ochutnávat – těch 150 g je moc.  Rozmixujeme tyčákem, naplníme do skleniček a sterilizujeme při 90° 20 minut.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (3863) Kečup z rajčat a paprik

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Středa – večer nebudu mít čas a ráno nevstávám.

  2. Francizska napsal:

    Tak toto vypadá móóóc dobře. Jdu do toho.

  3. sharka.68 napsal:

    Mas pravdu..zluta a oranzova i ta cerna jsou OK..cervena jsou zelena a moc se jim nechce…

  4. kvetula.v napsal:

    Barvu bych ani tak neřešila, důležitá je u nás chuť. Letos už mám navařený z rajčat a jablek (chlap na kole objel meze a pár ještě nezralých letňáků dovezl), tak až bude docházet, udělám rajčato-paprikový – to jsou suroviny i v akcích sehnatelné. Prozatím ukládám… 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..