1 kg rajčat
1 kg paprik
1 kg cibule
4-5 stroužků česneku
60 g soli
2-5 chilli papriček
(0,5 lžíce pálivé papriky)
1 lžíce sladké papriky
3 lžíce oleje
150 g cukru (i méně, podle chuti)
Zeleninu nakrájíme na kousky a dáme vařit do velkého hrnce. Když rajčata pustí šťávu, přidáme olej, sůl, sladkou i pálivou papriku – té podle toho, kolik dáte papriček a podle své chuti. Dusíme do rozvaření. Pak teprve začněte po lžících přidávat cukr, míchat a ochutnávat – těch 150 g je moc. Rozmixujeme tyčákem, naplníme do skleniček a sterilizujeme při 90° 20 minut.
Středa – večer nebudu mít čas a ráno nevstávám.
Tak toto vypadá móóóc dobře. Jdu do toho.
Je moc dobrej, jen opatrně s cukrem.
Jen ta barva bude divná. Mám přebytek žlutých a oranžových rajčat. Červených je nedostatek. Někde se stala pěstitelská chyba. 🤣🤣🤣 Červené nechtějí dozrát. Letos se jim daří. Já, milovník rajčat, který je jí pořád kolem dokola, už jich začínám mít dost.
Já zas měla jen bílé papriky a není to tak strašný. Sypká paprika trochu dobarví.
Barvu máš dobrou. Dám kapie. Zítra budou v akci.
S kapiemi bude barva super!
Mas pravdu..zluta a oranzova i ta cerna jsou OK..cervena jsou zelena a moc se jim nechce…
Barvu bych ani tak neřešila, důležitá je u nás chuť. Letos už mám navařený z rajčat a jablek (chlap na kole objel meze a pár ještě nezralých letňáků dovezl), tak až bude docházet, udělám rajčato-paprikový – to jsou suroviny i v akcích sehnatelné. Prozatím ukládám… 😋😎