(3866) Lišková omáčka

20 g másla
50 g šalotky
2  stroužky česneku
čerstvý tymián
200 g lišek
kmín
100 ml suchého bílého vína
sůl a pepř
100 ml silného drůbežího vývaru
100 ml smetany
listová petržel

V rozehřáté pánvi rozpusťte máslo a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a nasekaný tymián. Přidejte očištěné lišky, kmín a krátce restujte. Podlijte bílým vínem, osolte, opepřete a provařte. Poté lišky přeceďte přes sítko a do pánve vraťte tekutinu. Přilijte vývar, smetanu a nechte zredukovat. Lišky vložte zpět a přidejte nasekanou listovou petržel. Podávejte s těstovinami nebo bramborovými noky.

Přesně podle receptu mistra Pauluse vařil a fotil pan M.Tománek

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (3866) Lišková omáčka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Středa, dámy a pánové. 😉

  2. a.rena napsal:

    No a kde mám vzít lišky, to mi nikdo neřekne, co? 😉 Když je u nás taková Sahara. Ale vypadá to skvostně, to jo. Takže aspoň vzoreček poslat, prosím. 😍Brala bych ty noky.

  3. Vera M. napsal:

    Jujda, to bude dobrota . Myslím, že jsem zahlídla lišky v Praze v Bille . Ale co kdybychom mírně Babicovali? A použili třeba ty hnědé žampiony ? Nezabíjejte mě 🙏🙏🤣🤣

  4. 60anda napsal:

    Tohle je čistá provokace, já už ani nevím jak „kuřátka“ vypadají. Dala bych si až bych brečela.

  5. jarybarka napsal:

    Taky to považuji za provokaci.Ale snad na podzim nějaké houby porostou a mladí něco nasbíraji.
    Tak ukládám a počkám si.

  6. kvetula.v napsal:

    4-5 let zpátky jsem tady v lese poprvé viděla na vlastní oko asi 6 houbiček-lištiček. Nechala jsem je tam v domnění, že se rozmnoží. Místo si pamatuju – zelánky tam byly k vidění i další rok, jen liška už ani jedna😕
    Tady mne trochu zarazila kombinace houby + víno. Já tedy bez vína bych klidně prubla… jen ty lišky kdyby někdo donesl. Našim lesům se za chvíli bude říkat Sahara. Ani jedna „prašivka“ k vidění 😕🤷‍♀️

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..