(3868) Sladká (čili)omáčka k masu

1 kg rajčat
2 větší cibule
1 kapie (+ pálivá paprička kdo má rád)
8 velkých švestek
1 KL sůl -nebo víc
2 PL cukr -nebo víc
2 PL oleje
1/2 KL perníkové koření

Na oleji rozdusit, pak rozmixovat a znovu nechat projít varem. Horké do skleniček.
Kdo chce přecedí – u nás netřeba.
Zavíčkovat, zavařit, 20 minut 80°.
Sůl,  cukr a perníkové koření podle chuti.

Poslala Jarybarka: „Pokusila jsem se zpracovat unavenou zeleninu a povedlo se.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3868) Sladká (čili)omáčka k masu

  1. bozena.fialova napsal:

    Ten nápad s perníkovým kořením se mi moc líbí, všechno na omajdu mám, tak jdu do toho. Díky za recept.

  2. kvetula.v napsal:

    Vypadá to zajímavě.. Takže by se tím dala nahradit kupovaná sveet chilli omáčka? Ta je u nás dost v kurzu.
    Jen nemám nějak štěstí na dobré švestky. Přebírat se měkkýma s bílými puntíky mne neláká a když jsem koupila 1 kg balení, to co bylo na omak tvrdé, bylo uvnitř tmavé, takže z celého balení bylo s bídou na malý koláč😕🤷‍♀️
    Rozhodně ukládám a pokusím se sehnat inkredence😋😎

  3. jarybarka napsal:

    Tady kus od Vodňan ve Lhenicích prodávají švestky za 25 a jablka asi taky ale cenu nevím.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..