(3869) Česnekový květák po katalánsku

květák
(olivový) olej
sůl
pepř
uzená paprika
česnek
citron
petrželka

 

Květák rozebereme a uvaříme v páře, aby zůstal pevný a nerozpadala se. V pánvi rozehřejeme (olivový) olej a vložíme květák osolený, opepřený a posypaný uzenou paprikou. Pomalu osmažíme dozlatova a ke konci potřeme česnekem. Podáváme pokapané citronem a posypané petrželkou jako přílohu nebo i hlavní jídlo.

Recept a foto pan Milan Paleta

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (3869) Česnekový květák po katalánsku

  1. jarybarka napsal:

    Hmmmm tak to bude hooodně brzo.
    To se mi moc líbí.Květák můžu mít 3x do týdne. (Jen ne jako mozeček😊).
    Děkuju za recept.

  2. sharka.68 napsal:

    já mám dotaz – nezhořkne ta paprika?

  3. bozena.fialova napsal:

    Dovolím si upozornit, že od zítřka mají v Pen.y květák za 31,90, recept vypadá moc dobře, tak by se ta informace mohla hodit. 🙂

  4. lakysa22 napsal:

    Ukládám – tento týden byl 2x – tak pár dní posečkám. Ohledně papriky jsem také měla obavu – dík za ubezpečení..👍

  5. a.rena napsal:

    A to bych si dala říct. Minulý týden jsem držela v ruce takový pěkný květák a nevzala ho. No, teď už bych věděla. Tak mrknu zítra v obchodě. 😋

  6. kvetula.v napsal:

    Z Katalánska jsem se včera vrátila, krásný velký květák za 1,30€ v ruce držela, ale uzená paprika tam v kredenci není a česnek má přímo vstup zakázán. No nic, ukládám a vyzkouším příležitostně doma😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..