květák
(olivový) olej
sůl
pepř
uzená paprika
česnek
citron
petrželka
Květák rozebereme a uvaříme v páře, aby zůstal pevný a nerozpadala se. V pánvi rozehřejeme (olivový) olej a vložíme květák osolený, opepřený a posypaný uzenou paprikou. Pomalu osmažíme dozlatova a ke konci potřeme česnekem. Podáváme pokapané citronem a posypané petrželkou jako přílohu nebo i hlavní jídlo.
Recept a foto pan Milan Paleta
Hmmmm tak to bude hooodně brzo.
To se mi moc líbí.Květák můžu mít 3x do týdne. (Jen ne jako mozeček😊).
Děkuju za recept.
já mám dotaz – nezhořkne ta paprika?
Položila jsme dotaz.
Odpověď zní: „Ne. Ani trošku.“
Dovolím si upozornit, že od zítřka mají v Pen.y květák za 31,90, recept vypadá moc dobře, tak by se ta informace mohla hodit. 🙂
Ukládám – tento týden byl 2x – tak pár dní posečkám. Ohledně papriky jsem také měla obavu – dík za ubezpečení..👍
A to bych si dala říct. Minulý týden jsem držela v ruce takový pěkný květák a nevzala ho. No, teď už bych věděla. Tak mrknu zítra v obchodě. 😋
Z Katalánska jsem se včera vrátila, krásný velký květák za 1,30€ v ruce držela, ale uzená paprika tam v kredenci není a česnek má přímo vstup zakázán. No nic, ukládám a vyzkouším příležitostně doma😎