(3873) Těstoviny s kuřecími játry a šalvějí

400 g kuřecích jater
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
4 lístky šalvěje (nebo 1 snítka tymiánu či estragonu)
125 ml brandy nebo bílého vína
70 g másla
sůl
pepř
kuřecí vývar (nebo voda)
strouhaný parmazán
těstoviny

Dejte vařit vodu na těstoviny – když budete dělat oboje souběžně, tak vám to vyjde akorát (pokud tedy nemáte tříminutové těstoviny).
Cibuli a česnek oloupejte  a nakrájejte na tenké plátky. V  hrnci nebo velké pánvi rozehřejte olej a česnek a cibuli opečte za občasného míchání doměkka.
Játra omyjte, osušte papírovou utěrkou, zbavte blanek a nakrájejte na větší kousky. Šalvěj nasekejte nahrubo, z tymiánu a estragonu otrhejte lístky.  Na zlátnoucí cibuli vsypte játra a bylinky, zvyšte teplotu a krátce orestujte ze všech stran. Opepřete, podlijte brandy či vínem a restujte doměkka, asi 4–5 minut. Pokud se játra a cibule připalují, přilijte trochu vývaru nebo vody.
Mezitím se vám uvařily těstoviny  al dente. Sceďte je, nechte si z nich hrnek vody a těstoviny vsypte k játrům. Zvyšte teplotu, přilijte trochu scezené vody a vmíchejte máslo. Játra vytvoří omáčku a obalí těstoviny. Dochuťte solí a pepřem, posypte parmazánem a podávejte.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (3873) Těstoviny s kuřecími játry a šalvějí

  1. sharka.68 napsal:

    hodně dobrej recept, kterej zabil ten sejra…tedy pro mne..kombinace jater se sýrem, to mi prostě nejde k sobě už roky..ty chutě se strašně tlučou…bez tého parmazánu,je to naprostá bomba a šalvěj s bílým vínem, to je prostě skvost a bílej pepř 😉 a přimlouvám se za vývar…
    pokud to budete dělat s jinejma bylinkama, pošlete to zase trochu jinam, ale bude to také moc dobré…

  2. lakysa22 napsal:

    Sýr, ty ián – to je v pořádku -ani brandy, ani víno (já vím, že by to tam mělo být, ale já fakt ne) a můžou být ta játra prasátková? Teď mi napíšete, že to bude úplně jinej recept – tak se omlouvám, ale holt se mnou v tomto nikdo nehne.

  3. Vera M. napsal:

    Jatýrka , mňam mňam . Už jsem dlouho neměla , výborný recept . Šalvěj nepoužívám , musím vyzkoušet

  4. Nella napsal:

    Vypadá to krásně a určitě to bude moc dobré. Játra máme rádi. Preferuji kachní. Určitě vyzkouším, jen bez té šalvěje.

  5. kvetula.v napsal:

    Kuř játra budou v pondělí v akci v L, takže už vím, co budu vařit. Mám dost napilno, rychlovka se hodí. Použiju místo vína balzamiko a šalvěj musím z mrazáku (živá nepřítomnost nepřežila) – dávám jí trošku do dosti jídel a výborně mi chuť masa pozvedává.😋😎

  6. BOYE napsal:

    Překvapil mě sýr s játry. Ale nijak mě neodpuzuje, takže to asi zkusím. Tedy pokud koupim játra. Nebo si budu muset počkat až pojedem pro kuřata. Ale rozhodně ty bylinky s játry ve mně probouzí veeelký chutě. Já klíďo šalvěj ale i cokoli jinýho. Tedy koriandr v plánu nemám, protože teď mám koriandrový orgie, neb jsem dostala několik tučných pugétů a cpu ho všude. I do palačinek jsem ho zapekla. A začíná mi lézt i ušima.

    Tedy koukám, jak dlouho už jsem tu nebyla. Většinou internetuju z telefonu a na něm mám s Bramborajdou problém. Pak si vlezu k počítadlu a zjišťuju, co všechno jsem prošvihla. Což o to, receptům se nic nestane, ale u všemožných přání to vypadá, že na vás kašlu. Takže: Všem, které jsem propásla i těm, které propasu, přeju všechno dobré a veselé!
    Holkykluci, mějte se dobře a vařte bez stresu z velké vody a buďte v pořádku.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..