(3878) Kuřecí játra s pórkem a smetanou

500 g kuřecích jater
1 střední cibule
plátek másla
250 ml šlehačky
bílá část pórku
sůl
po špetce tymiánu, rozmarýnu a mletého hřebíčku

Kuřecí játra očistíme a nakrájíme zhruba na velikost sousta.
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření  a játra a ze všech stran je osmahneme. Zalijeme šlehačkou a mírným varem tekutinu zredukujeme přibližně na polovinu, až zahoustne. Pak přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, osolíme, přivedeme do varu, vypneme plotnu a na zbytkovém teple necháme pórek změknout.

Poslala Fialka: „Jako přílohu jsem zvolila brambory (uvařeno naráz víc i na další jídlo), výborně by se hodila i rýže nebo těstoviny.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3878) Kuřecí játra s pórkem a smetanou

  1. kvetula.v napsal:

    Kombinace játra+šlehačka mne ještě nenapadla. Při první příležitosti vyzkouším a už předem vím, že to bude ňamka 😋😎

  2. a.rena napsal:

    Máme stejné nápady, Fialko. 😃 Já tak dělám hlavně králičí játra a kořením kari. Taky moc dobré. A buď s rýží nebo brambory v horkovzdušné fritéze.

  3. Vera M. napsal:

    Mňam mňam , taky jsem ještě se smetanou nikdy neměla a brambory jsou k tomu bezva

  4. blahovka.h napsal:

    Fialinko, máš u mě pochvalu. Jatýrka byla plánovaná na dnešní oběd a tak mi kápl recept do noty. Trochu jsem recept „poBabicovala“, ale bylo to výborné.
    Z koření jsem vynechala hřebíček, pórku bylo dost a tak cibule taky nebyla.
    Bála se mi tady červená paprika, tak jsem ji přidala a pod zahradou mi rostou
    žampióny a houby můžou být všude. Smetana tomu dala super jemnou chuť.
    K tomu rýže a ňami ňami. Díky 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..