Zbyla mi bramborová kaše, asi 300 g. Tak jsem k ní přidala vajíčko, nakrájela trochu šunky a pažitky, nastrouhala mozzarellu, zahustila trochou kukuřičného škrobu, přisolila, opepřila a smažila na vyšší vrstvě tuku.
Ubrousek přebytečný tuk odsál. Čím byly placičky menší a tenčí, tím byly křupavější. S rajčaty a paprikou byly velice jedlé a syté.
Zvažovala jsem, jestli péct, ale zvítězila nezdravost. Hmota nebyla moc tuhá, takže by se placičky pečením moc roztekly a vysušily.
Experimentovala a.rena
Dvojí radost – upotřebím zbytky a navíc je to moc dobré😋
Já placky i řízky a jiné smažené dobrtůtky nedávám na papír, ale uložím nastojato do síta. Tuk odkape a zůstane to hezky křupavé.
Máš pravdu s tím sítem, tak to dělám s řízky.
Vida a placičky musely byt eňo ňůňo . I třeba místo kroket – kdo má krokety rád
Tak u nás zbylá bramborová kaše jasně na placky. Vajíčko a hrubá mouka a potom akorát bránit, aby mi zbyla alespoň jedna
No tak to je určitě pochoutka.
A ten fígl od Lakysy neznám a určitě zkusím.Zrovna dnes protože budou řízky z hříbků.
na Beaveru na to využívám stoják-odkapávač na nádobí-na talíče, je nerez-drátěnej..tuším z toho švédského obchodu…odkapávám v něm placky,langoše,řízky…topinky..
Ja se přiznám, parkrat jsem takto zkoušela upotřebit brkaši, ale nesetkalo se to s úspěchem. Asi proto, ze já do ni rvu hodně másla a placičky pak byly strasne mastné, i když to bylo nastavené. Takze za me – přidat žloutek, zdobicim pytlikem udělat na plech bobečky a upéct.
tobě zbyla brkaše? Tak to u nás nezbejvá..i na ten pastýřský koláč si ji musím udělat … br.placky pěkně po staru,uvařit brambory ve slupce……
Už jsem to viděla ve slupce a protáhnout lisem na brambory,slupky v něm zůstanou,ale já ty brambory loupu,jsem zvyklá. A placky z vařených brambor od dětství milují.
ten pákovej lis mám, ale taky loupu 😀
PS: kdysi nějakej hochkuchař říkal,že brkaši dělá tak,,že paríruje horké brambory přes tenhle lis..no tak jsem tomu nátlaku podlehla a koupila ho..akorát mi neřekl,jak ji potom zase ohřejvá..asi v kastrolu s horkou vodou nebo ji strčí zakrytou do horký trouby)..ale kaše je hedvábná,to zas jo..to měl pravdu a lepší jak z el.šlehače…(ne tyčáku)
Noooo… já když chci udělat k večeři něco z brkaše, musím jí navařit dvojnásobné množství…. Dělávám z ní karbanátky v troubě, ale zahustit škrobem a tenké placičky, to mne nenapadlo. Přitom chlap to křupavé, nezdravě smažené oblibuje. S první brkaší si na to vzpomenu 😋😎
a budeš placičky pozdravovat…:-D