(3883) Bramborové placičky

Zbyla mi bramborová kaše, asi 300 g. Tak jsem k ní přidala vajíčko, nakrájela trochu šunky a pažitky, nastrouhala mozzarellu, zahustila trochou kukuřičného škrobu, přisolila, opepřila a smažila na vyšší vrstvě tuku.
Ubrousek přebytečný tuk odsál. Čím byly placičky menší a tenčí, tím byly křupavější. S rajčaty a paprikou byly velice jedlé a syté.
Zvažovala jsem, jestli péct, ale zvítězila nezdravost. Hmota nebyla moc tuhá, takže by se placičky pečením moc roztekly a vysušily.

Experimentovala a.rena

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (3883) Bramborové placičky

  1. lakysa22 napsal:

    Dvojí radost – upotřebím zbytky a navíc je to moc dobré😋
    Já placky i řízky a jiné smažené dobrtůtky nedávám na papír, ale uložím nastojato do síta. Tuk odkape a zůstane to hezky křupavé.

  2. Inka napsal:

    Tak u nás zbylá bramborová kaše jasně na placky. Vajíčko a hrubá mouka a potom akorát bránit, aby mi zbyla alespoň jedna

  3. jarybarka napsal:

    No tak to je určitě pochoutka.
    A ten fígl od Lakysy neznám a určitě zkusím.Zrovna dnes protože budou řízky z hříbků.

  4. Devetapadesatka napsal:

    Ja se přiznám, parkrat jsem takto zkoušela upotřebit brkaši, ale nesetkalo se to s úspěchem. Asi proto, ze já do ni rvu hodně másla a placičky pak byly strasne mastné, i když to bylo nastavené. Takze za me – přidat žloutek, zdobicim pytlikem udělat na plech bobečky a upéct.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..