Zbyla mi bramborová kaše, asi 300 g. Tak jsem k ní přidala vajíčko, nakrájela trochu šunky a pažitky, nastrouhala mozzarellu, zahustila trochou kukuřičného škrobu, přisolila, opepřila a smažila na vyšší vrstvě tuku.
Ubrousek přebytečný tuk odsál. Čím byly placičky menší a tenčí, tím byly křupavější. S rajčaty a paprikou byly velice jedlé a syté.
Zvažovala jsem, jestli péct, ale zvítězila nezdravost. Hmota nebyla moc tuhá, takže by se placičky pečením moc roztekly a vysušily.
Experimentovala a.rena
Dvojí radost – upotřebím zbytky a navíc je to moc dobré😋
Já placky i řízky a jiné smažené dobrtůtky nedávám na papír, ale uložím nastojato do síta. Tuk odkape a zůstane to hezky křupavé.
Máš pravdu s tím sítem, tak to dělám s řízky.
Vida a placičky musely byt eňo ňůňo . I třeba místo kroket – kdo má krokety rád
Tak u nás zbylá bramborová kaše jasně na placky. Vajíčko a hrubá mouka a potom akorát bránit, aby mi zbyla alespoň jedna
No tak to je určitě pochoutka.
A ten fígl od Lakysy neznám a určitě zkusím.Zrovna dnes protože budou řízky z hříbků.
Ja se přiznám, parkrat jsem takto zkoušela upotřebit brkaši, ale nesetkalo se to s úspěchem. Asi proto, ze já do ni rvu hodně másla a placičky pak byly strasne mastné, i když to bylo nastavené. Takze za me – přidat žloutek, zdobicim pytlikem udělat na plech bobečky a upéct.