ryzce
50 g slaniny
1 střední cibule
lžíce sádla
sůl a pepř
drcený kmín
kari
sůl
lžíce mouky
smetana na vaření
Na suchou rozehřátou pánev dám slaninu aby se krásně rozvoněla, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova a přidáme houby. Chvilku počkáme až pustí vodu a necháme odpařit, přidáme lžíci hladké mouky, koření krátce orestujeme a trochu odlijeme vodou jen aby se vytvořila šťáva provaříme a zalijeme smetanou a ještě na mírné teplotě produsíme a nezapomeneme míchat. Dochutíme a můžeme se jít najíst. U nás s těstovinou.
Recept od pana Josefa
To bude určitě dobré, jednoduché a rychlé na uvaření.
Zase nový recept jak uvařit dobré jídlo s houbami.
I Vy, Brute-Josefe?
Skřítek se pochlubil, jak mu ryzce rostou přímo u práce – ale že by poslal, to né..