Na 16. října připadá Světový dej jídla. Jde o den, který má zvýšit povědomí o jídle a jeho nedostatku v některých částech světa. A my se dneska naučíme od Úsměvky, která likvidovala zbytky, jak neplýtvat…
houskový knedlík (zbytek)
vejce
mléko
slanina
ředkvičky (příště už je tam nedám, raději sušená rajčata)
pórek
kousek másla
sýr
sůl
pepř
petržel, oregano a ostatní dle chuti
Na půlku knedlíku jsem dávala 4 vejce a cca 0,5 l mléka. To ostatní dle chuti a zbytků. Knedle jsem rovnala do formy tak, aby se částečně překrývaly. Ono je to i vidět. Měla jsem kulatou, tak mi to dalo víc práce.
Zapéct 15 minut, posypat grana padano a péct dalších 20 minut. K tomu okurkový salát.
Významné dny pro nás hlídá Saša… díky.
On je nějakej Den knedlíků?? To koukám 😱, ale receptík moc dobrej, anóbrž pokud není oběd pro návštěvu, tak knedlík zbude vždycky.
To je dobrá vychytávka, jak spotřebovat zbytky. U nás bohužel knedlík nikdy nezbude, a když pár koleček ano, hned ho stopí manžel na knedlík s vajíčky. 😃