(3887) Zapečený houskový knedlík

Na 16. října připadá Světový dej jídla. Jde o den, který má zvýšit povědomí o jídle a jeho nedostatku v některých částech světa. A my se dneska naučíme od Úsměvky, která likvidovala zbytky,  jak neplýtvat…

houskový knedlík (zbytek)
vejce
mléko
slanina
ředkvičky (příště už je tam nedám, raději sušená rajčata)
pórek
kousek másla
sýr
sůl
pepř
petržel, oregano a ostatní dle chuti

Na půlku knedlíku jsem dávala 4 vejce a cca 0,5 l mléka. To ostatní dle chuti a zbytků.   Knedle jsem rovnala do formy tak, aby se částečně překrývaly. Ono je to i vidět. Měla jsem kulatou, tak mi to dalo víc práce.
Zapéct 15 minut, posypat grana padano a péct dalších 20 minut. K tomu okurkový salát.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (3887) Zapečený houskový knedlík

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Významné dny pro nás hlídá Saša… díky.

  2. a.rena napsal:

    To je dobrá vychytávka, jak spotřebovat zbytky. U nás bohužel knedlík nikdy nezbude, a když pár koleček ano, hned ho stopí manžel na knedlík s vajíčky. 😃

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..