(podobnost s guglou čistě náhodná)
2 střední cukety
4 až 5 menších brambor
sůl
česnek
majoránka
pepř
kmín drcený
lžíce polohrubé mouky (lze nahradit strouhankou)
3 až 4 vejce podle velikosti
1 lžíce sádla na vymazání plechu
Cuketu a brambory si nastrouháme a osolíme. Kdo nechce, brambory si nepřidá, já ale trochu brambor přidávám i když smažím na pánvi. To vlastně vzniklo když jsem měl málo cuket a chtěli jsme cukeťáky, tak jsem přidal bramboru a nevím proč ale lépe se to smažilo, byl trochu pevnější a chuť to nezměnilo a tak jsem u toho zůstal.
Česnek oloupeme a utřeme do hladka. Pekáč si vymažeme lehce sádlem. Jen aby se nám cukeťák nepřipekl.
Mezitím cuketa a brambory vyrosily, tak jsem je na cedníku vymačkal, dal zpátky do mísy a začal kořenit. Úmyslně nepíši kolik čeho, protože si každý dochutí podle sebe a třeba něco přidá a nebo ubere.
Když vše zamíchám, tak si ochutnám, dochutím a podle potřeby si trochu dohustím moukou. Někdy to ani není potřeba.
No a dám na pekáč asi tak 3 až 4 cm vysoko.
Recept od pana Josefa: „Peču asi 20 až 30 minut na 160° a zkouším špejlí jestli se propéká, když ano, tak zvýším teplotu a dopeču do zlatova. No, a potom už nic, jen nakrájet a dobrou chuť. Pro vegetariány vynechat sádlo a dát si olej.“
Tak já určitě přidám i ty brambory.
O víkendu jsem zpracovala poslední velkou cuketu(domácí).
Teď už budou jen kupované ale nevadí. Tuhle dobrotu si ráda udělám.
A už se vidím, jak se cpu a k tomu připíjím třeba podmáslí. Mňam.
A já spotřebuju poslední cuketu 👍
Bude to výborné, pan Josef má vždycky skvělé recepty. Jen mě potichu oslovil ďábel našeptávač, že když podobnost s guglou, určitě by ani cukeťák nezkazil kousek uzeného… 🙂