(3902) Kapustičky s vejci jako mozeček

růžičková kapusta
slunečnicový olej
cibule
slanina
vejce
pepř
sůl

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme blanšírované kapustičky pokrájené na poloviny (veliké na čtvrtiny) , osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Podléváme po trošičkách, aby nezbyla voda, až bude křupavá tak akorát dle obliby. Na pánvi roztavíme slaninu nakrájenou na malé kousky, přidáme vejce a osolíme. Promícháme, necháme srazit do oblíbené konzistence, přidáme hotovou kapustu a vše promícháme.
Místo kapustiček možno použít hlávkovou kapustu na proužky.

Poslala Květoslava: „Příloha u nás čerstvý chléb.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3902) Kapustičky s vejci jako mozeček

  1. lakysa22 napsal:

    To je tak, když není ještě café☕ čtu: slanina, vejce, vepř…
    Kapustičky jsou fajn, ale doma jen kapusta – tak bych to mohla zkusit.👍

  2. jarybarka napsal:

    Kapustičky ukládám.
    Koupila jsem je a nejprve budou na zádíčka.
    S vajíčkem až později.

  3. a.rena napsal:

    Já mám kapustičky ráda, můj muž ne… Já si je občas udělám jen pro sebe (třeba na zádíčka), ale s vajíčky se, přiznám se, minu. Ale věřím, že to je velmi chutná úprava.

  4. sharka.68 napsal:

    já na slanině a česneku nebo smažené jako květák..s vejci mne nenapadly..zkusím….

  5. Nella napsal:

    Mě zas nenapadly smažené. Člověk se opravdu učí celý život. A s vajíčkem dělám, zapékám to s bramborem. Původně to byl zapečený květák s bramborem. Jednou na nej byla chuť, ale nebyl květák. Ovšem byla kapusta. Zkusili jsme a bylo to tak dobré, že jsme zařadili do jídelníčku. Dělám s tím co je zrovna poruce.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..