(319) Pečená krkovice se smetanovým kedlubnovým zelím

plátky krkovice, silné asi 2 cm
6 menších cibulí
česnek dle chuti (minimálně také 6 stroužků)
sádlo nebo olej
sůl, pepř
4 středně velké kedlubny
šlehačka

Maso osolte a opepřete, okraje nařízněte. Na pánvi zprudka opečte, aby „zatáhlo“, vložte ho do vymazaného pekáče, přidejte oloupané celé cibule a  celé stroužky česneku.  Dejte do trouby předehřáté na 180 ° a  trochu podlijte vodou. Zakryjte, teplotu stáhněte na 150 ° a pečte asi 40 minut. Maso aspoň jednou obraťte a průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Posledních 10 minut pečte odkryté  zase  na 180 °, aby se cibule dozlatova  opekly.

Na smetanové kedlubny   nakrájejte cibuli nadrobno a na tuku  ji orestujte, aby mírně zesklovatěla. Vsypte k ní nahrubo nastrouhané kedlubny a společně opečte. Můžete trochu podlít.  Osolte, opepřete, ne dlouho poduste, aby kedlubny zůstaly křupavé, přilijte smetanu a chvilku (asi 3 minuty) povařte. Podávejte s brambory, ideálně opečenými (jak vidno z fotografie, na to už jsem neměla čas, ale i tak to bylo dobré 🙂 )

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (319) Pečená krkovice se smetanovým kedlubnovým zelím

  1. 60anda napsal:

    Slintám si do kafe. Už vím co budu vařit.

  2. jarybarka napsal:

    Kedlubnové zelí taky móc velká ňamka.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..