1 vanička nízkotučného nebo polotučného tvarohu
1 paprika
1 rajče (bez semínek)
1 malá nebo 1/2 větší cibule
sůl
bílý pepř
Veškerou zeleninu nakrájíme na droboučké kostičky, smícháme s tvarohem, dochutíme solí a pepřem. Nejlépe chutná na černém chebu.
Lze i nedietně z tvarohu tučného 🙂 a pokud máte tvaroh ve staniolu, je dobré přidat trochu zakysky nebo i mléka, je pevnější a hůř se míchá.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Jo, to je moje parketa. Tvaroh se zeleninou je královská pochoutka. Osobně nejradši mám vaničku plnotučného se spoustou rajčat. Ale musí být ze zahrady, aby ten tvaroh voněl! Když jsou na vůni chudá, dá se dohnat bylinkama, ale to už není ono 🙂 Je to pak jiný jídlo… Holky mívají Zubejdino období (chleba s tvarohem do školy). Aby to krajíce nerozmáčelo, hodim kyblík zeleného tvarohu do robota a šlehám za přilévání kostky rozpuštěného másla. Tím získám kilo a čtvrt základu, do kterého si každá večer přimíchá, co chce a do školy nosí obr sváči, neb spolužactvo to taky oblibuje.
A potvrzuju výše uvedené: Čím černější chleba, tím je tvaroh lepší 🙂
Taky si vždycky vzpomenu. Ačkoliv nejsem Dr. Voštěp, na tohle jidlo jsem jako Dr. Ak 🙂
A nejlepší je stejně tahle papriková, popř. budapešťská, nebo jinak řečeno kapiová, tohle bych mohla snídat denodenně, sladké snídaně ráda nemaje (teď to schytám).
Neschytáš. Já bych poránu pozřela sladký pouze pod pohrůžkou okamžité smrti. Brrrrrr….
Taky na tvaroh startuju nejlíp 🙂
Tu jsem si zrovna včera dělala do práce. Místo tvarohu riccota, do ní uzená paprika, jarní cibulky a 1 kapie-mňam.