těsto viz recept č. 311
1 pomeranč
hořká čokoláda
kandovaná pomerančová kůra
Potřebovala jsem něco honem a šlehačkové těsto je úžasně variabilní. Takže jsem do něj nastrouhala kůru z pomeranče, přilila pomerančovou šťávu a přihodila hrst kandované pomerančové kůry a nahrubo nasekanou hořkou čokoládu.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Jedna z nejlepších kombinací: Pomeranč a čokoláda! Já nesmim do pečiva dávat žádný ovocný kousíčky. Kdyby bylo nejhůř a nestačila vůně z kůry strouhaný, asi bych kápla esenci a šmytec. Nicméně někdy na ty jejich požadavky hážu placák a ať si to vydloubaj, bestie zhejčkaný… 🙂
Tedy Boye, Ty to faaaakt nemáš lehký.
Ale to není tak hrozný. Já je vyslechnu a když to jde, aniž bych si připadala jako slouha, tak jejich požadavky plním. Taky se většinu roku nestravujeme pohromadě – tři jsou „doskvělí“ a mají svoje rodiny a dvě holky jsou ve věku, kdy je třeba ještě poslouchat rodiče… A protože si myslim, že blafy netvořim, je to na nich. A platí pravidlo: Nechceš? Nech bejt. A jsi-li hladný, dopchaj sa chlebom (max. k němu je máslo, nebo obyč tvaroh). Když se sejdeme všichni, tak to je fakt svátek a v tom případě je několik alrenativ… Vařit jim je jednodušší, než si zapamatovat jejich rodný čísla. 🙂
Tak mně právě dítko vydloubá ty dobrounký kousíčky – kandované i nekandované ovoce, čokoládu, marmeládu, … a těsto nechá :-))))
Hm, to mám taky tak….rozinky jo, ale kandované tam být nesmí…
Buchta krásně vypadá a určitě je moc dobrá