(360) Ledvinky na cibulce

hovězí ledvina
(nebo 2-3 vepřové, líp se vykrajují)
cibule
mletý pepř
sůl

Ledvinky rozřežte, vymyjte, odstraňte močové kanálky, očistěte z nich tuk.  Důkladně propláchněte. Dejte do většího hrnce a pár minut převařte. Tento proces krátkého povaření je potřeba 3-4krát zopakovat,  pokaždé v nové vodě (leju na ně vařící z konvice, je to rychlejší). Převařené ledvinky propláchněte studenou vodou  a nakrájejte na plátky. Mezitím si na oleji nebo jiném tuku zpěňte cibulku a přidejte ledvinky. Okořeňte pepřem. Po krátkém orestování podlijte vodou nebo vývarem a duste cca 20 – 30 min. Osolte, podle zvyklostí zahustěte záklechtkou (není třeba). Podávejte s rýží.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (360) Ledvinky na cibulce

  1. raduna.ha napsal:

    Moje mamka dávala očištěné ledvinky do misky s mlékem do ledničky
    na celou noc. Mně poradil kamarád – kuchař provařit 2-3x ve vodě,
    do které přidáme majoránku. Jinak postup stejný, jen dávám ještě
    kmín a trochu rozetřeného česneku na závěr. 🙂

  2. Katyp50 napsal:

    Přesně tak – ledvinky maminka máčela přes noc v mléce, pak je zpracovala. Bez předváření, rovnou je krájené dávala na smaženou cibulku, opráskla, zalila vývarem nebo jen vodou, pepř, sůl až nakonec a kořenila bylinkami ze zahrádky.
    Ledvinky na cibulce mám moc ráda.
    Já vůbec vnitřnosti miluju.
    Nejlepší jídlo, které jsem si připravovala v dobách lepších časů byly králičí ledvinky pečené v sádle s bylinkami a servírované na krajíci měkkého chleba. Jemné a úžasné jídlo.
    A takový hovězí neuzený jazyk, uvařený doměkka, zahorka nakrájený na plátky a naložený do orientální omáčky? No, to je úžasné jídlo.

  3. jarybarka napsal:

    Jo ledvinky jsou ňam ňam. Pořádně očištěné na tenké plátky nakrájené propírám v sítku pod tekoucí vodou.pak šup s nimi na cibulku osmahnutou na sádle. Kmín majoránka pepř. Dusím, pak maličko zapráším moukou a hotové osolím.S rýží výtečné.
    Nejdůležitější je asi pořádně je očistit od tuku a proprat.Ve vodě je máčím očištěné a nakrájené jen po dobu než si nakrájím a osmahnu cibulku.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..