1 kg prsních nebo stehenních kuřízků
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhaného parmazánu
2 vejce
mléko
strouhanka
olej na smažení
Řízky si mírně naklepejte, ale nesolte. Smíchejte v misce hladkou mouku s parmazánem, přidejte trochu mléka a rozmíchejte do hladka, přidejte vejce a prošlehejte. Maso namáčejte do těstíčka, pak obalte ve strouhance. Smažte dozlatova. Příloha: brambory vařené, pečené, brkaše 🙂
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Mňam ?. Uměla bych si je představit i z telecího – kdyby nebylo tak nekřesťansky drahý ?. Takže bude kuřízek. V neděli.
Tyhle jsou taky nedělní. Hrnu ty recepty před sebou 🙂
Hrň hrň, ať je z čeho vybírat ?. Já teď nic do placu nemám, protože pro sebe přes týden nevařím, v sobotu je cibulák, to jdeme na oběd, a v neděli bude ten kuřízek. Ale až něco dobrýho spáchám, pošlu.
Já si je syslím také, od zítřka se zase s Haderach vystřídáme a do neděle dávám já.
Já to zkusím z veřpového..
A z panenky podélné napříč nakrájené , ty jsou !! Teď jsem je dělala bande na cestu na dovolenou a úspěch ?
Taky je dobrý řízek s připlácnutným plátkem uzeného sýra a obalený v trojobalu.Sýr se při smažení rozpustí do strouhanky.Voňavé křupavé a dobré.Dělala jsem takhle i smaženého kapra moc dobré.
Zajímavý tip- určitě brzy vyzkouším !
Já takhle dělám plněné sojové plátky – soja á la kuře, namočit do vývaru nebo do Masoxu na noc případně půl hodiny povařit, rozkrojit, naplnit uzeným sýrem a kouskem paprikového salámu a obalit jako řízek. Jedině takhle jsme soju jedli.
Jani , zkus z kostek takhle připravených předem SEGEDIN, ten je mňam
Má to jen jednu drobnou vadu – jediné jídlo, které nejím je právě segedín a to ani kdyby byl zlatej posypanej diamantama…prostě psychika je psychika a prostě ten nedám…
Já zase upřímně nesnáším sojové cokoliv. Připadá mi to jako když koušu polystyrén.
Pro Katyp: tu soju chce opravdu namočit do vývaru, krásně změkne a je fajn.
Jeziiisinkote, já bych segedin mohla snad denně. Teda ten doma udělaný bez zahuštění moukou. Hooodne bobkoveho, nového … až přehnaně, domácí zelicko kysane, smetanka tučná .Já jim asi všechno, no brouky určitě ne
Já se soje snažim vyhybat, ale doma ji mívám asi jako konzervy – jistota je jistota. Kdysi jsme jí jedli ve všech možných modifikacích a do dnes jí občas používám, když je potřeba hodně masa (gulášový mejdan, např.). To je ideální: Pytlík kostek na kus masa a dělat to od začátku spolu. Má-li dojít na plátky, většinou ji vařím s hovězím na vývar. Ten zůstává téměř nezměněn, soja chytne chuť i konzistenci masa. Největší problém nastává, když se vaří pro vegoše. To samozřejmě v zelenině a vychytávat koření… No bývá to hop – trop.
Osvědčila se sojová drť do sekané a karbanátků a nudličky na čínu. V životě jsem jí snědla hooodně – dokud jsem si myslela, že je zdravá. Teď už si to nemyslim, tudíž zabírá ve špajzu místo jen občas, ale chuťově a vycpávkově jí nevyčítám vůbec nic. Nejšílenější – vizuálně – byl kdysi sojovo-cuketový guláš s těstovinama. Soused, který se nachomejtl v době oběda to téměř neustál. Můj muž pravil, že to chutná o 100% líp, než vypadá. Dal mu ochutnat no a pak se s ním podělil o zbytek…
Jedno z mých vítězství v kuchařském startu 🙂
Já dělám kuřízek s uzeným sýrem uvnitř. Rozklepaný plátek, na něj uzený sýr, přehnout, spíchnout párátkem a osmažit v trojobalu. Moc dobré to je.
Ale i když to zní děsně, naprostá úžasná mňamka, kterou jsem kdy jedla a také připravila je KUŘECÍ ŘÍZEK PLNĚNÝ SOLENÝM LOSOSEM.
Lidičky to je bašta.
Na rozklepaný kuřecí prsní řízek položíme plátky tresky á la losos – takové to ostře červené masíčko v oleji. Pokud nemají tohle, rozetřu drť, ta se sežene vždycky. Přeložím, spíchnu párátkem, zaliju trochou toho oleje a nechám v lednici přes noc. Pochopitelně nesolím. Ta ryba je slaná až až. Pak jsou 2 varianty, obě jsou chutné: obalit a smažit v trojobalu nebo připravit jako minutkové jídlo.
Zkuste to, je to fantastické propojení chutí – kuřecí je bez chuti, ale ta ryba pustí svoje aroma a nádherně to jídlo provoní a ozvláštní.
Ty JO! Zkusím!
Dobrý nápad.zkusím.?
Ta křiklavě červená ryba je děsnej sajrajt. Obzvláště ona drť. Ale já ji můžu kdykoli. Od malička. Pamatujete, jak to bylo na chlebíčkách a jmenoval se Lososový? 🙂 A holky jsou po mně. Vyhlásily to za omega tři favorit a kupujeme si je na váhu do velký krabice. Tudíž to musíme vyzkoušet s tím ptačím masem.
Já tu tresku ala losos a lososa a i levný kaviár používám na půlky uvařenych vajíček. Je to něco, co je z obložených mis vždycky první pryč.
Kaviár za 35? Má oblíbená milionářská pochoutka! A krásně vypadá červený i černý. Losos mě štve svou nestoudnou cenou, ale podléhám pokaždé, když to jde. Nejlepší bylo v Globusu nakupovat lososí hřbety. Za pár kaček hodně muziky a do rýže, na tatarák, na chlebíčky… Jenže s tím přestali.
Nebudete litovat! Je to fakt vynikající.
Já ty „sajrajty“ typu nepravý kaviár černý i červený, lososová drť apod. mám moc ráda. Půlka uvařeného vejce by ale pro mne byla moc velká nálož. Takže když jsem dělávala obložené mísy nebo jednotlamky, tak jsem používala vajíčka křepelčí a na ně hojně čehokoliv. Plus ždibec majonézky.
Uzená lososí bříška – to je taky skvělej matroš na hogo-fogo za pár kaček…
Asi nebydlite blízko polských hranic. Tam je na tržišti ve speciálních rybích obchudcich prodávají pořad a mají na sobě i dost masicka. Jenže: když ti novináři porad strasi s tou posypovou soli, ze ji Poláci používají k nakládání ryb. Proto jsem už je delší dobu neměla. Predtim mnohokrát