(408) Hráškové pyré

1 balení mraženého zeleného hrášku
mozzarella
50 g anglické slaniny
hrst slunečnicových semínek

Mražený hrášek uvařte v osolené vodě doměkka. Na pánvičce orestujte na kostičky nakrájenou slaninu s hrstí slunečnicových semínek. Uvařený hrášek rozmickujte spolu s mozarelllou. Do rozmickované  směsi přidejte slaninu se semínky, promíchejte, osolte, opepřete. Podávejte teplé.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (408) Hráškové pyré

  1. Katyp50 napsal:

    Jo, hrách a hrášek mám moc ráda. Tohle vypadá velmi zajímavě, až na ta semínka, ta vynechám.
    Hrachová kaše, nastavovaná kaše….. to vše mám také moc ráda.

  2. Katyp50 napsal:

    Jojo, také bych dala více slaninky.
    Já používám velmi ráda iberijský špek. Je jemný a dobře se rozpoušt. V jídle mi chutná nejvíc. Ovšem taková domácí slaninka, co je jak máslíčko, ukrajuje se k panáčku dobré slivovice a občas se zakousne kousek dobrého měkkého chleba…… jejda. Slintám tu jak ten pověstný Pavlovův pes a hned bych do toho šla.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..