3 brambory
1/2 dýně Hokaido
2 papriky
1/2 květáku
1 pórek
anglická slanina
šlehačka + trochu mléka
sýr Niva
Zeleninu nakrájet na kousky, okořenit (třeba kořením na grilovanou zeleninu).
Na pánvi osmažit anglickou slaninu, přidat lžíci mouky, chvilku míchat, přilít 1 šlehačkou a mléko.
Provařit, přidat asi 10 dkg Nivy.
Zeleninu dát na pekáč a zalít připravenou směsí. Péct 20 minut přiklopené, pak odkrýt a dopéct.
Recept nám poslala Bláhovka a dodává: „Sice to vábně nevypadá, ale je to chutné. Dělám to i se zeleninou z mrazáku, hrášek, fazolky a nebo přidám mrkev, brokolici. S houbami je to také výborné.“
Tak bez dýně bych si to klidně dala. S houbami……. s čímkoliv. Jen ne dýni. 🙂
Hele, dýně je víceméně výplňový materiál, klidně ji vynech 🙂
A to já si to klidně i s tou dýní dám – ještě se tu jedna vyčítavě kouká, že pořád vymýšlím co s ní – je dost velká, tak až ji říznu, budou zase dýňové hody. Jen místo květáku dám brokolici – dneska kousek zbyl od zapékání s těstovinama, taky ňamka, Haderach díky!
Ostatní suroviny mám po ruce, tak nemusím nic kupovat a oběd z jednoho pekáčku bude bez velké námahy. 🙂
Mě neděkuj, to Bláhovka 🙂
No tobě jsem děkovala za ten brokolicový nákyp zveřejněný před časem – brokolice s těstovinama – byla dnes k obědu 🙂
Dnešní recept je v pořadí, pak budu chválit Bláhovku 🙂
A mimochodem, ta marinovaná žebírka taky dělala boule za ušima, tak mám obavy, že za chvíli budu muset vysvětlovat MUDr, co za infekci jsme chytili . Že by nová choroba Bramboračkoroza? 😉
Jak je to z brambor a je tam anglická tak to je jedlé i s dýní cuketou houbama i kyselim zelím třeba.?
Jen nevím, jestli bych na kyselý zelí lila šlehačku.
Klidně můžete, šlehačka se může všude (aspoň u nás). Kdysi jsem dělávala: Brambory (už uvařené), uzené na kostky, kyselé zelí (to jsem ho měla doma každý rok šedesátilitrovou kadečku vlastnoručně krouhaného a vlastnonožně šlapaného), smíchat, zalít šlehačkou a upéct. A panečku pekáč byl prázdný natotata. pokud zbylo i na druhý den bylo to ještě lepší.
Zapomněla jsem na trochu papriky. Prostě taková zelňačka na pekáči.