2 kg dýně
1 dcl octa
10 dkg cukru
2 dkg soli, pepř
250 ml plnotučné hořčice
5 dkg hořčičné semínko,
křen
Uvaříme, rozmixujeme a přidáme 5 dkg hořčičného semínka, necháme chvíli bublat, dáme do skleniček a zavaříme.
Tohle je základní recept – množství surovin je třeba upravovat podle chuti – můžete i rozmixovat křen (čím více, tím lépe), přidat chilli a pod.
Recept poslala: Bláhovka
Zeptám se,co s tím hořčičným semínkem?Zůstane vcelku,nebo se rozmickuje,či co? 🙂
Snad Hanka odpoví …. když jsem dělala hořčici (jinou), tak jsem ho tam dávala až po mickování – ale potloukla jsem ho v hmoždíři.
V receptu je napsáno až po mickování. Mě baví jak ty semínka křupou.
Jejeje mám pupínky!
Najednou! Není v tom maso, co ? 🙂 🙂 🙂
Hmmmm, asi tak!
A je to moc „dýňové“, hlavně nechápu, proč se tam dává ještě obyčejná hořčice…… To si snad dám jen tu hořčici, existuje tolik druhů, že vybrat si fakt je někdy problém…. Nenene, tohle ne.
Já sice tuhle hořčici dĕlat nebudu, ale protože s úspĕchem dĕlám podle Blahovky kečup, i tohle bude určitĕ dobré.
Jo. V diskusi pod chutney jsem psala o svých zpracováních zbytků zelenin. Tak přesně tohle je ten základ. Já je nezavařuju, ale dělám prostě jednu dávku. Tykve a dýně to bývají často. Tak za mě áno.
Pro Katy: Vtip je v tom, že existuje sice spousta hořčic (a já je mám ráda skoro všechny), ale smícháním s tou zeleninou vznikne freš miš maš, který má jiný grády. I obyč buřty dostávají nový rozměr. A funguje to i s ovocem.
Jejda, pamatujete, když se prodávala jablečná hořčice v tubě? Teď se mi vybavila, jak skvěle šla dávat na buřty u ohně 🙂 .