(518) Minimarokánky

Recept č.  419  jsem si trochu upravila:

máslo
smetana
hladká mouka
sušené ovoce
kandované ovoce
oříšky
čokoláda
Z másla, hladké mouky a smetany připravíme hustý bešamel, do kterého vmícháme oříšky, sušené a kandované ovoce (rozinky, kousky meruněk, brusiky, kečšu, vlašské ořechy nadrcené a arašídy).
Hmotu naneseme na pečící papír (použijeme namočenou stěrku) a upečeme jako klasické marokánky.
Necháme trochu vychladnout a polijeme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou. Do částečně vychladlé čokolády naznačíme zářezy, podle kterých po vychladnutí marokánky nakrájíme na obdélníčky.
Je toho opět moc a  je to celkem rychle vyrobené cukroví.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (518) Minimarokánky

  1. IvaC napsal:

    Nevím, o jakých chroustech Jarybarka mluví, ale chrousty se na Moravě nazývá dobré, nevím,zda to tak nazvat, cukroví. A to: bílek,7dg jemné krupice cukru, 1rohlík. Ušlehat bílek nad párou, vmíchat cukr a rohlík a na plech dělat hromádky, do růžova upéci. Je to fakt mňamka.

  2. Jiřina napsal:

    Minimarokánky, dobrý nápad, hodit to na plech a pak rozkrájet, rychlé a stejně dobré. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..