Recept č. 419 jsem si trochu upravila:
máslo
smetana
hladká mouka
sušené ovoce
kandované ovoce
oříšky
čokoláda
Z másla, hladké mouky a smetany připravíme hustý bešamel, do kterého vmícháme oříšky, sušené a kandované ovoce (rozinky, kousky meruněk, brusiky, kečšu, vlašské ořechy nadrcené a arašídy).
Hmotu naneseme na pečící papír (použijeme namočenou stěrku) a upečeme jako klasické marokánky.
Necháme trochu vychladnout a polijeme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou. Do částečně vychladlé čokolády naznačíme zářezy, podle kterých po vychladnutí marokánky nakrájíme na obdélníčky.
Je toho opět moc a je to celkem rychle vyrobené cukroví.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Nevím, o jakých chroustech Jarybarka mluví, ale chrousty se na Moravě nazývá dobré, nevím,zda to tak nazvat, cukroví. A to: bílek,7dg jemné krupice cukru, 1rohlík. Ušlehat bílek nad párou, vmíchat cukr a rohlík a na plech dělat hromádky, do růžova upéci. Je to fakt mňamka.
Bože, jsem Moravanka srdcem i duší, ale toto slyším poprvé, to myslíš tvrdý rohlík nastrouhaný, nebo nakrájený na jemno, nebo si děláš legraci, nebo něco jako kokosky, ale místo kokosu rohlík.
Nakrájený na menší kostky,je to pěkně chrupkavé.
Tahle to dělala moje švagrová z Valašska,konkrétně z Vlachovic
a je to využití nespotřebovaných bílků.A proč bych si dělala legraci?
Ivo, to chápu, spotřeba bílku, ale ten rohlík, prosím nakrájený, nebo pomletý. Ráda vyzkouším. 🙂
Ivo, omlouvám se, nevšimla jsem si, tak nakrájený na malé kousky, určitě zkusím.
Minimarokánky, dobrý nápad, hodit to na plech a pak rozkrájet, rychlé a stejně dobré. 🙂