Gothaj
(nakrájený na plátky asi 1,5 cm silné)
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
hranolky
Gothaj nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme do růžova.
Podáváme s br.kaší, bramborem, chlebem nebo hranolky.
Obdoba: obalený a usmažený luncheon meat nebo koupená bavorská sekaná.
Vzpomínky na léta studentská oprášila: Jana Macůrková
Tak za mě určitě s bramborama, max s kaší. Hranolky byly jen v rybárně a později v Arbatu. Ale popadla mě chuť na ten lančmít, potažmo na ten maďarskej v malý červený, nebo zelený plechovce. Ten se nesmažil, ale byl strááášně dobrej…
Můžu všechno smažený, gothaj mám ráda s bramborem, bramborovou kaší, šťouchanýma bramborama, jen hranolky mám nejraději ke smaženému sýru. A ze všeho nejraději mám, když mi to někdo udělá – jenže to se nestává, bohužel.
Sním všechno, pokud to nemusím vařit, ale pokud musím u sporáku stát sama, tak jsem mlsná huba.
Já to mám asi stejně, jediný co nemůžu je syrové maso – tatarák a vypít syrové vajíčko. Jako malá jsem to musela, ale to byly vajíčka z našeho chovu, ale i tak, to oparvdu nemůžu.
Vajíčka taky ne a také máme od našich slípek, ale tatarák a krvavý biftek, to můžu. I ve velkém množství.
Tohle jsem nkdy nejedla… A studovala jsem docela fest ?
My si to vařili na brigádách…
Tak jsem skončila s holkama kočkopsíma, dojela domů a běda jim, jestli mi začnou ráno v 7.10 mlátit do dveří. Tak zmlátím já je! A jestli mi řeknou, že mám začít vyklízet koupelnu, protože jí zítra přijdou kopat, tak je ještě nakopu! Mám jich fakt plný zuby.
A potěšila mě jedna zakázka. Takové podivné jméno, ale přes celou Prahu. A když tak koukám kdo to leze z branky té vily tak zjišťuji, že moje bývala tandemistka ze závodů na motorkách. To jsme si pokecly, bylo to moc fajn. Ztratily jsme na sebe už před dlouhou dobou kontakt, tak si to v blízké době vynahradíme.
Jinak smažený gothaj jsem dělávala, smažený lančmít, cokoliv. Já smažené ráda, i když bych neměla. Co nemusím jsou hranolky. Když mám řízek, smažák…… tak jedině brkaši, brambory, ale už ne hranolky.
To jste byly šikovné, holky, že jste luncheonmeat obalovaly a smažily, já vždy k bramborám jen opekla na oleji na pánvi. Ale okurkovy salát musel být, a pak to byla dokonalá mňamka