Za tenhle recept by mě všichni členové Facebookové skupiny GASTROPEKLO přitloukli na vrata, ale je mi to celkem jedno.
Z prodlouženého víkendu jsem měla spoustu zbytků, včetně skoro celého toustového chleba. Stejně tak se dají využít zbytky z oslav. Takže slanovka – neboli slaná žemlovka.
Pekáček vymažeme, vyložíme toustovým chlebem, lehce pomazaným máslem. Pak vrstvíme dle chuti a možností lednice. Já jsem dala pár plátků anglické slaniny, pórek (rozebraná kolečka), na plátky nakrájená rajčata, šunku a nastrouhaný sýr. Navrch další vrstvu toustového chleba, namazaného máslem z obou stran. Zalila jsem vejci rozkvedlanými ve smetaně (stačí i mléko), navrch nasypala Formaggio a dala do předehřáté trouby na 20 minut.
HaderachKwisatz
mě se to náhodou líbí. My sice děláme ze zbytků a toustového chleba buď něco zapečeného v troubě, nebo toasty/sendviče, ale tohle je skoro bez prace :o)
To vypadá dobře, peklo nepeklo?. Jdu si udělat taky, snad v lednici něco ulovím ?
To mě těší 🙂
Tak to je hustá vychytávka, mám-li citovat svou dceru. Dobře Ty ??
Děkuju 🙂
Za mne palec nahoru a nějaké GASTROPEKLO si představuju úplně jinak. Já nepozřu žemlovku klasickou sladkou. To fakt ne. Ale tohle vypadá moc jedle a myslím, že jako zpracování zbytků se to povedlo dokonale.
…samý dobrý věci… mě se to moc líbí, akorát, že nám fakt nic nezbylo 🙁
Ještě bych chtěla moc poděkovat za to, že se sem mohu hlásit, moc pěkný !!!!
Třeba zbyde příště. Já mám vždyck trochu problém kvůli omladině …. možná se stavíme… Člověk je připravenej je kdyžtak nakrmit a když nedorazej, zbyde 🙂
Opravdu dobrý nápad, jak upotřebit zbytky. A rodina si pochutná.
Dobrý nápad – na takové směsi, co lednička dala, se často s dojetím vzpomíná, když si autor už přesně nepamatuje, co způsobilo tu báječnou chuť.
Jo, to je ten děsivý moment, kdy někdo u stolu řekne „to je dobrý, to ještě někdy uvař“ ….
Jo, to znám. „Bylo to moc dobré, škoda, že už se to nikdy nebude opakovat“.
To je osud skoro kazdyho coulo 🙂
Tak tohle určitě udělám,vypadá to velmi jedle. Taková rychlojídla mám ráda. Žádný gastropeklo to není. Toustový chleba používám jen na žemlovku a tousty a tohle je dobrý nápad.
U nás z těchto zbytků frčí „Zbytečná pánev“ … Přežblept synka , myslel na zbytkovou..
Všechny zbytky různých salámů, párky, klobásky – čím víc druhů, tím lepší chuť- se pokrájí na přiměřené kousky a ohřejí na pánvi (používám s nepřilnavým povrchem) ,je li, tak na proužky paprika , do rozehřátého se přidají různé druhy sýrů. Sýry se roztečou a vše spojí. Koření ani sůl netřeba. Kdo rád, může přidat kečup nebo majolku. K tomu opečený tousťák, rozpečené pečivo, prostě co dům dá.