(37) COULO slanovka

Za tenhle recept by mě všichni členové Facebookové skupiny GASTROPEKLO přitloukli na vrata, ale  je mi to celkem jedno.

Z prodlouženého víkendu jsem měla spoustu zbytků, včetně skoro celého toustového chleba. Stejně tak se dají využít zbytky z oslav. Takže slanovka – neboli slaná žemlovka.

Pekáček vymažeme, vyložíme toustovým chlebem, lehce pomazaným máslem. Pak vrstvíme dle chuti a možností lednice. Já jsem dala pár plátků anglické slaniny, pórek (rozebraná kolečka), na plátky nakrájená rajčata, šunku a  nastrouhaný sýr.  Navrch  další  vrstvu toustového chleba, namazaného máslem z obou stran.  Zalila jsem vejci rozkvedlanými ve smetaně (stačí i mléko), navrch nasypala Formaggio a dala do předehřáté trouby na 20 minut.

HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (37) COULO slanovka

  1. Ivana napsal:

    mě se to náhodou líbí. My sice děláme ze zbytků a toustového chleba buď něco zapečeného v troubě, nebo toasty/sendviče, ale tohle je skoro bez prace :o)

  2. devetapadesatka napsal:

    To vypadá dobře, peklo nepeklo?. Jdu si udělat taky, snad v lednici něco ulovím ?

  3. morland napsal:

    Tak to je hustá vychytávka, mám-li citovat svou dceru. Dobře Ty ??

  4. Katyp50 napsal:

    Za mne palec nahoru a nějaké GASTROPEKLO si představuju úplně jinak. Já nepozřu žemlovku klasickou sladkou. To fakt ne. Ale tohle vypadá moc jedle a myslím, že jako zpracování zbytků se to povedlo dokonale.

  5. minizdenka napsal:

    …samý dobrý věci… mě se to moc líbí, akorát, že nám fakt nic nezbylo 🙁
    Ještě bych chtěla moc poděkovat za to, že se sem mohu hlásit, moc pěkný !!!!

  6. lida.f napsal:

    Opravdu dobrý nápad, jak upotřebit zbytky. A rodina si pochutná.

  7. kolma60pusi napsal:

    Dobrý nápad – na takové směsi, co lednička dala, se často s dojetím vzpomíná, když si autor už přesně nepamatuje, co způsobilo tu báječnou chuť.

  8. sharonka.kopecna napsal:

    Tak tohle určitě udělám,vypadá to velmi jedle. Taková rychlojídla mám ráda. Žádný gastropeklo to není. Toustový chleba používám jen na žemlovku a tousty a tohle je dobrý nápad.

  9. kvetula.v napsal:

    U nás z těchto zbytků frčí „Zbytečná pánev“ … Přežblept synka , myslel na zbytkovou..
    Všechny zbytky různých salámů, párky, klobásky – čím víc druhů, tím lepší chuť- se pokrájí na přiměřené kousky a ohřejí na pánvi (používám s nepřilnavým povrchem) ,je li, tak na proužky paprika , do rozehřátého se přidají různé druhy sýrů. Sýry se roztečou a vše spojí. Koření ani sůl netřeba. Kdo rád, může přidat kečup nebo majolku. K tomu opečený tousťák, rozpečené pečivo, prostě co dům dá.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..