(608) Roštěná na houbách

hovězí roštěná
sušené houby
cibule
olej, máslo
hl. mouka
sůl, pepř, kmín

Roštěnky naklepeme, osolíme, dost opepříme a z jedné strany poprášíme hladkou moukou. V kastrolu osmažíme cibuli do červena, přidáme kmín, maso a opečeme, aby se zatáhlo. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme sušené houby. Autorka přidala ještě   kostku masoxu a lžičku houbového koření. Dusíme, až je maso měkké. Omáčku zahustíme francouzským máslem (máslo smíchané s hladkou moukou).

Recetp nám poslala: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

54 komentářů: (608) Roštěná na houbách

  1. lakysa22 napsal:

    To mi nedělejte!! Takovou mňamózu, a já nemám hovězí…. Vepřového dost, ale poslední hovězí jsem vyplácala na návštěvu.
    Tohle všechno můžu a třikrát! Škoda, že se z toho obrázku nedá aspoň olíznout!!

  2. lakysa22 napsal:

    Tak jsem dala na Tvou radu, a náhodou!! Dobrý to bylo, ale olízla jsem jenom malinko, aby to nebylo vidět – pohled na vylízaný talíř by asi nikoho neinspiroval.

  3. kveta.batkova napsal:

    Ta roštěnka musí být mňamózní, ovšem u nás stále v rámci bez masa je dnes hlívová polévka alá dršťková s pečivem.

  4. jarybarka napsal:

    Moc pěkné. Moc moc pěkné. Mám docela slušný hlad. Konečně jsem vymyslela, co budu mít k obědu: plátek kotlety se žampiony a kopici zeleninového salátu s černou olivou. Bez přílohy!
    Tu krásnou roštěnku s rýží bych si dala hned, ale připadá mi že tloustnu jen z těch obrázků tady.
    Včera jsem si chtěla koupit tričko a pasovalo mi jen jedno – velikosti rogala!?

  5. BOYE napsal:

    Jak já bych si dala roštěnky a rýži! Nu což, květák a brambory taky ujdou, že jo? Jdu dělat tatarku, ať se rozleží – smažený jsme měli naposled před prázdninama, pak už jen v salátech, mozeček a můj neoblíbenější vařený na páře, sypaný strouhankou…

  6. BOYE napsal:

    Jano, tu franc. kuličku dáváš do omajdy? Já když ji používám, tak nechávám rozpustit v tom smažení, že jakoby zjíškuje a pak teprv zalejvám. Ale zrovna tenhle způsob zahušťování používám veeeeelmi zřídka. Ani nevim proč, když je to takový elekantní, šikézní a francouzský 🙂 A navíc to nedělá cucky a tak všeobecně to funguje. Budu muset přitlačit na svou haute cuisine…

  7. Haderach Kwisatz napsal:

    Dámy, zitra recept jako dnes, mezi osmou a devátou. Stůňu 🙁

  8. Haderach Kwisatz napsal:

    Kdyby nekoho zajimal muj dnesni jidelnicek.
    Snidane: caj a predvcerejsi houska
    Obed: dtto
    Vecere: caj, predvcerejsi houska susena v troube (radsi krupavou nez gumovou) a tri platky sunky.
    No, kdybych to vydrzela mesic, mozna zhubnu…
    Ja vim, ze to vsechny znate, ale me to fakt NEBAVI! Tak si musim postezovat 🙁

  9. Haderach Kwisatz napsal:

    Diky za ucast. Trnkovici nesnasim, desinfikuju „tim, co kouka“ a cajem ho neredim.

  10. Jiřina napsal:

    Roštěnka s houbama a rýží vypadá nádherně a je dobrá už od pohledu, taky jsem ji dlouho nedělala a znojemskou taky ne. Musím to brzy napravit. Díky za připomínku. 🙂

  11. lakysa22 napsal:

    Děkujůůů za rectpe na bagety, igrendicience màm fšechny doma, ještě přmeluvit troubu, a můžu se mít!!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..