(651) Vepřové v bramborách

brambory
krkovice (plátky)
3-4 cibule dle chuti

Očistěné a na plátky nakrájené brambory v míse promíchat se solí – nemusí se pak solit vrstvy.

Cibuli nadrobno, dát na olej (radši víc oleje, ať se cibule nepřipaluje). Jakmile vzpění, vložit naklepané, osolené a opepřené plátky krkovice a opéct z obou stran. Vybrat, trochu promíchat cibuli a vložit další plátky – pokud jsou. Když maso dopečete, vypnout plamen. Pekáč jemně vymazat olejem, na vrstvu brambor všechny plátky krkovice, vrstvu brambor. Na brambory rozprostřít cibuli z pánve, ale ne všechen olej – je to potom mooooc mastné.
Péct  na 170 dvě hodiny.

Recept poslala: Išiko

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (651) Vepřové v bramborách

  1. Ivana P. napsal:

    Děláme podobnou variantu, ale brambory proléváme smetanou.

  2. kveta.batkova napsal:

    Já jsem kdysi dělávala na chatě, kde byla remoska, zapečené kotlety nebo krkovičku na bramborách bez smetany, ale za to se sýrem. Hodinka stačila a bylo vše pečené. Někdy jsem před vložením do remosky maso ještě orestovala na pánvi, aby bylo pěkně opečené. A tu cibuli jsem dávala mezi vrstvy brambor a pak na maso pod sýr.

  3. jarybarka napsal:

    Já taky dělám ze syrových.Nedávám cibuli ale pórek.Brambory na tenké plátky v míse pořádně promíchám se smetanou osolím opepřim a přidám hrst lístků rozmarýnu a pórek.Na dno pekáče pár plátků anglické slaniny pak vrstvu brambor plátky masa a zas vrstvu brambor.Ničím nemastím anglická pustí tuk a smetana je tučná dost.

  4. lida.f napsal:

    Já dělávám se šlehačkou, zapečené a ke konci posypu nastrouhaným sýrem.

  5. Jana Macůrková napsal:

    Já dělám jak ze syrových, tak z vařených. Okořením, potřu lehce olejem a peču. Když jsou bramboray i masoo měkké, zaliju šlehačkou do které namíchám strouhaný sýr.
    Je to sice kalorická bomba, ale jednou za čas se to dá.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..