brambory
krkovice (plátky)
3-4 cibule dle chuti
Očistěné a na plátky nakrájené brambory v míse promíchat se solí – nemusí se pak solit vrstvy.
Cibuli nadrobno, dát na olej (radši víc oleje, ať se cibule nepřipaluje). Jakmile vzpění, vložit naklepané, osolené a opepřené plátky krkovice a opéct z obou stran. Vybrat, trochu promíchat cibuli a vložit další plátky – pokud jsou. Když maso dopečete, vypnout plamen. Pekáč jemně vymazat olejem, na vrstvu brambor všechny plátky krkovice, vrstvu brambor. Na brambory rozprostřít cibuli z pánve, ale ne všechen olej – je to potom mooooc mastné.
Péct na 170 dvě hodiny.
Recept poslala: Išiko
Děláme podobnou variantu, ale brambory proléváme smetanou.
Dělám také, a zpočátku peču zakryté, aby se brambory uvařily a smetana se vsákla. Pak dopékám do červena. U uvedeného receptu si nějak neumím představit ty brambory pečené nasucho po dvou hodinách v troubě. Ale nezkoušela jsem, tak nehodnotím.
Musí se pro přikrejt – podle mě, dělám všeliké zapečené brambory ze syrových a dobrý. Nejsou sušený.
Já ze syrových jen s tou smetanou, jinak dělám z vařených. Ale jak je to přikrytý, tak jo.
Já jsem kdysi dělávala na chatě, kde byla remoska, zapečené kotlety nebo krkovičku na bramborách bez smetany, ale za to se sýrem. Hodinka stačila a bylo vše pečené. Někdy jsem před vložením do remosky maso ještě orestovala na pánvi, aby bylo pěkně opečené. A tu cibuli jsem dávala mezi vrstvy brambor a pak na maso pod sýr.
Já taky dělám ze syrových.Nedávám cibuli ale pórek.Brambory na tenké plátky v míse pořádně promíchám se smetanou osolím opepřim a přidám hrst lístků rozmarýnu a pórek.Na dno pekáče pár plátků anglické slaniny pak vrstvu brambor plátky masa a zas vrstvu brambor.Ničím nemastím anglická pustí tuk a smetana je tučná dost.
Ano, takhle jsem to dělávala i já. Navrch jsem ještě dávala napůl rozkrojenou ostrou klobásku, kterou jsem na straně s kůží ještě nařezala, aby hodně pustila šťávu a chuť.
Dnes jsem to udělala k obědu, bylo to výborné, děkuji za recept.
Já dělávám se šlehačkou, zapečené a ke konci posypu nastrouhaným sýrem.
Hmm taky jsem zkoušela ale přišlo mi že je to už moc.Máme to raději takhle jednoduché.
Já dělám jak ze syrových, tak z vařených. Okořením, potřu lehce olejem a peču. Když jsou bramboray i masoo měkké, zaliju šlehačkou do které namíchám strouhaný sýr.
Je to sice kalorická bomba, ale jednou za čas se to dá.