kuřecí prsa
cibule
niva
tavený smetanový sýr
gouda nebo jiný sýr na strouhání
smetana na vaření
sůl, pepř
Cibuli nakrájíme najemno ( přibližně jedno kuřecí prso na jednu střední cibuli) a smažíme na rozehřáté pánvi mírně dozlatova. Přidáme maso nakrájené na malé kousky, osolíme, opepříme a restujeme doměkka.
Přesunene na talíř a ve výpeku necháme rozpustit nadrobenou nivu, tavený sýr a nastrouhaný tvrdý sýr (nivy a tvrdého sýra cca po deseti dekách na ¼ l smetany). Když se rozpustí, zalijeme trochou smetany na vaření a mícháme, aby se sýry se smetanou spojily. Dál přidáváme smetanu podle požadované hustoty omáčky. Když má omáčka správnou konzistenci, přidáme odložené maso a cibuli a spolu ještě chvilku povaříme.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
No to můžu ?. A hooodně omáčky. Hrobníka nepozvu, co kdyby si chtěl přidat ?
Nojooooooooo, rumová tu ještě nebyla 🙂
Já teda nejradši se zbylým gulasem různé nastaveným zeleninou, ale toto jooo. Spagety klidně everyday?
Tato omáčka je výborná. Někdy jen se šunkou a přidám žampiony.
Omáčka je moje oblíbenááá!! S těstovinou, s bramborem….kuře vám nechám.
To kuře taky nemusím, stačila by mi na jemno posekaná šunka, žampiony, možná bych přidala jedno sušené rajče v oleji a nějakou tu bylinku. Ale sýrová omáčka nikdy nezklame.
Pochopím, že vegetarián by si dal žampiony, ale nějak nevidím, při vší úctě, žádný plus na výměně kuřecího masa za uzeninu 🙂
To není o „výměně“. Já prostě kuřecí maso moc nemusím všeobecně. To fakt raději kousek kvalitní šunky.
Jasně, 100 lidí .. atd. 🙂
Já vegetarián nejsem, místo kuřecího k omáčce hovězí, když už by to maso muselo být, ale jinak oželím i tu šunku. V poslední době jsem jen dvakrát koupila šunku, která mi chutnala, a nebyla mokrá.
Kupuju od kosti kdyžtak, to je poměrně zaručenej úspěch.
U nás výhradně šunka od kosti a nepamatuju, že by nechutnala. Často kupujeme v Penny když mají akci kilo za 129,- a seženeme nějaký menší kousek. Část pokrájíme na kráječi na plátky a „prdelku“ použiju na různé vaření, strouhnu do pomatlánky a tak… Prostě týden šunkových orgií 😎
Zkuste po opečení masa ho zalít trochou šlehačky a počkat až se do masa vsákne.
Je pak křehké a šťavnaté.
Tohle já taky moc ráda, někdy špagety vyměním na gnochi a do omáčky přidám ještě špenát s česnekem, ale to už je asi trochu jiné jídlo i když také velmi dobré.
Nebo medvědí česnek a mangold.
Myslíš recept 204? 🙂 🙂 🙂 Tam většinou sýr nedávám, leda když se mi fláká nějakej zbyteček v lednici a blbě na mě čumí.
Třeba ementál :-), tomu se dobře čumí přes díry :-)).
🙂
Ingredience doma jsou a já děkuji za námět na rychlé jídlo 🙂
Zrovna jsem přemýšlela co budu zítra vařit, špagety a sýrová omáčka, žampiony mám v lednici, maso taky – rozhodnuto. Sýrová omáčka je vždycky dobrá a jak změním sýr, tak je pokaždé trošku jiná a někdy může být i bez masa. Původně jsem chtěla dělat dušenou mrkev a brambory, ale bude změna.
Pro „Věrušku M.“ Prosím, připomeň co jsi myslela odkaz Gugl od Haderach ? Vím, že tady byl nějaký odkaz, ale nemůžu si vzpomenout. Prohlížela jsem několik dřívějších receptů, ale nic. Byl to recept na sladké, nebo na maso. Díky.
Nebyla to gugla? Bramborak na plech
Jirinko , recept číslo 322 Gugla . Vyzkousej ?
Děvčata děkuji, v mé staré hlavě – když řekneš GUGLA, tak myslím něco vyguglovat, no hledala jsem několik receptů pozpátku, alespoň jsem se zasmála.
Ale už jsem v obraze, bramboráček na plech, určitě vyzkouším. 🙂 🙂
Pokud chceš něco hledat, tak vpravo nahoře je „Vyhledávat na Bramboračce“, tam si zdáš slovo a pokud je někde v názvu receptu, tak ti ho najde. Nejde ale vyhledávat v komentářích.
Děkuji, dělám to dost často, ale toto mě nenapadlo. 🙂
OD VĚCI: Holkykluci, dneska se mi povedlo dát na PŽ příspěvek pod cizím jménem. Prostě jsem v práci měla chvilku, nic zlého netuše jsem se jukla ke konkurenci… A tak mě naštvala jedna reagující osoba, že jsem se ozvala. Odklepla jsem enter a BAF! Odlítlo to i s tou cizí adresou. Holt cizí počítač… Ale proč to píšu: Moc hezky se tam o naší staré skvadře rozepsala Eva nick. Tak ji tímto zdravím! (Baira jsem dneska byla já. Je to o to veselejší, že ona vaří, protože musí, ne proto, že by ji to zajímalo 🙂 )
Tak jsem si dneska vyzkoušela, jak se cítí člověk s krycím jménem…
Já se tam nepodívám, všichni víte asi proč, ale buď té dobroty a okopíruj mi tu její pochvalu a pošli na můj email. Dík.
Na to, aby ses podivala na diskuzi, myslim prihlasena pres FB byt nemusis.
Jo, ale to bych jim asi nesměla být konkurencí – jak je možné, že v práci diskusi a z tabletu otevřu a tady ne (tedy z domova?) Já se domnívím, že mám zablokovaný právě tenhle počítač, přes který jsem dávala i jim nejvíc příspěvků. a když jsem vznesla dotaz, tak se M. docela hezky kroutila.
Eva Nick včera na PŽ napsala: „Víte, co je hrozné? Že dřív sem chodily kuchařky, od kterých jsem se pořád učila. Teď takovéto typy, které vůbec netuší, jak se dělá tiramisu, Red velvet je podle nich patlanina vymyšlená zdejší kuchařkou a místo toho dají recept na kakaovou roládu se šlehačkou (nic proti, ale to jsme úplně jinde). Vůbec neznají historii pokrmu ani ho nikdy neochutnaly. A nedají jedinou větu bez hafo pravopisných chyb!“ a včera kupodivu měli „diskuzi“ – pokud se tak dá říkat hádce o syrová vejce v tiramisu, celých 19 příspěvků. To musí být blahem bez sebe – obvykle mají skóre 0-1-0-1-1-0-2 🙂
Taky jsem se podívala,nevydržela a něco napsala svým jménem a ejhle,není to tam.Vymazali to i tu Evu Nick.A ta Eva má pravdu,takové hovadiny,co by argumenty-hrůza.
Já dívala ráno a bylo to tam ještě. Znáte někdo tu Evu z PŽ? A byla
oslovena na tyto stránky? Třeba by to ocenila.
Pamatuji si Evu z PŽ, chodívala na diskuze.
Oslovena asi nebyla, alespoň já ji v seznamu uživatelů vlbec nemám. Pokud na ni někdo víte email, tak jí to nabídněte, nebo mi ho pošpete a já to udělám.
Viděla jsem tě tam. A FAKT vymazali? To je teda úroveň, jdu se podívat, jestli mně dneska též vymazali od vepřového.
Teď jsem mrkla na PŽ a jsi tam. Jen musíš rozbalit vlákno.