(662) Špagety s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

kuřecí prsa
cibule
niva
tavený smetanový sýr
gouda nebo jiný sýr na strouhání
smetana na vaření
sůl, pepř

Cibuli nakrájíme najemno ( přibližně jedno kuřecí prso na  jednu střední cibuli)  a  smažíme na rozehřáté pánvi mírně dozlatova. Přidáme maso nakrájené na malé kousky, osolíme, opepříme  a restujeme  doměkka.
Přesunene na talíř  a ve výpeku  necháme rozpustit nadrobenou nivu, tavený sýr a nastrouhaný tvrdý sýr (nivy a tvrdého sýra cca po deseti dekách na ¼ l smetany).  Když se rozpustí, zalijeme trochou smetany na vaření a mícháme, aby se sýry se smetanou spojily. Dál přidáváme smetanu podle požadované hustoty omáčky. Když  má omáčka správnou konzistenci, přidáme odložené maso a cibuli a spolu ještě chvilku povaříme.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

37 komentářů: (662) Špagety s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

  1. Devětapadesátka napsal:

    No to můžu ?. A hooodně omáčky. Hrobníka nepozvu, co kdyby si chtěl přidat ?

  2. Vera M. napsal:

    Já teda nejradši se zbylým gulasem různé nastaveným zeleninou, ale toto jooo. Spagety klidně everyday?

  3. raduna.ha napsal:

    Tato omáčka je výborná. Někdy jen se šunkou a přidám žampiony.

  4. lakysa22 napsal:

    Omáčka je moje oblíbenááá!! S těstovinou, s bramborem….kuře vám nechám.

  5. Katyp50 napsal:

    To kuře taky nemusím, stačila by mi na jemno posekaná šunka, žampiony, možná bych přidala jedno sušené rajče v oleji a nějakou tu bylinku. Ale sýrová omáčka nikdy nezklame.

  6. blahovka.h napsal:

    Zkuste po opečení masa ho zalít trochou šlehačky a počkat až se do masa vsákne.
    Je pak křehké a šťavnaté.

  7. kveta.batkova napsal:

    Tohle já taky moc ráda, někdy špagety vyměním na gnochi a do omáčky přidám ještě špenát s česnekem, ale to už je asi trochu jiné jídlo i když také velmi dobré.

  8. kvetula.v napsal:

    Ingredience doma jsou a já děkuji za námět na rychlé jídlo 🙂

  9. Jiřina napsal:

    Zrovna jsem přemýšlela co budu zítra vařit, špagety a sýrová omáčka, žampiony mám v lednici, maso taky – rozhodnuto. Sýrová omáčka je vždycky dobrá a jak změním sýr, tak je pokaždé trošku jiná a někdy může být i bez masa. Původně jsem chtěla dělat dušenou mrkev a brambory, ale bude změna.

  10. Jiřina napsal:

    Pro „Věrušku M.“ Prosím, připomeň co jsi myslela odkaz Gugl od Haderach ? Vím, že tady byl nějaký odkaz, ale nemůžu si vzpomenout. Prohlížela jsem několik dřívějších receptů, ale nic. Byl to recept na sladké, nebo na maso. Díky.

  11. BOYE napsal:

    OD VĚCI: Holkykluci, dneska se mi povedlo dát na PŽ příspěvek pod cizím jménem. Prostě jsem v práci měla chvilku, nic zlého netuše jsem se jukla ke konkurenci… A tak mě naštvala jedna reagující osoba, že jsem se ozvala. Odklepla jsem enter a BAF! Odlítlo to i s tou cizí adresou. Holt cizí počítač… Ale proč to píšu: Moc hezky se tam o naší staré skvadře rozepsala Eva nick. Tak ji tímto zdravím! (Baira jsem dneska byla já. Je to o to veselejší, že ona vaří, protože musí, ne proto, že by ji to zajímalo 🙂 )
    Tak jsem si dneska vyzkoušela, jak se cítí člověk s krycím jménem…

  12. Haderach Kwisatz napsal:

    Eva Nick včera na PŽ napsala: „Víte, co je hrozné? Že dřív sem chodily kuchařky, od kterých jsem se pořád učila. Teď takovéto typy, které vůbec netuší, jak se dělá tiramisu, Red velvet je podle nich patlanina vymyšlená zdejší kuchařkou a místo toho dají recept na kakaovou roládu se šlehačkou (nic proti, ale to jsme úplně jinde). Vůbec neznají historii pokrmu ani ho nikdy neochutnaly. A nedají jedinou větu bez hafo pravopisných chyb!“ a včera kupodivu měli „diskuzi“ – pokud se tak dá říkat hádce o syrová vejce v tiramisu, celých 19 příspěvků. To musí být blahem bez sebe – obvykle mají skóre 0-1-0-1-1-0-2 🙂

  13. IvaC napsal:

    Taky jsem se podívala,nevydržela a něco napsala svým jménem a ejhle,není to tam.Vymazali to i tu Evu Nick.A ta Eva má pravdu,takové hovadiny,co by argumenty-hrůza.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..