(663) Nepečený tvarohový dort

 

2 balíčky piškotů
250 g tvaroh ( kostka)
125 g máslo
4 dcl   mléka
1 dcl   cukr
1 vejce
2 PL želatina prášková
ovoce – jahody, ananas, meruňky, maliny ( v létě je ideální mix)
ovocná šťáva nebo džus
šlehačka (nemusí být)
potravinová fólie

Želatinu namočíme nejlépe přes noc do 2 dcl studeného mléka (měly by stačit 3 hodiny).
Do mickéru dáme 2 dcl horkého mléka, přidáme máslo, tvaroh, celé vejce , cukr, přidáme nabobtnalou želatinu a řádně rozmickujeme.
Do formy  dáme fólii, na dno i na boky  naskládáme piškoty namočené ve šťávě  nebo džusu, zalijeme částí směsi, poklademe piškoty, ovocem a zalijeme zbytkem. Necháme v lednici  ztuhnout, můžeme zdobit šlehačkou, ovocem.

(Doporučení: dejte ztuhnout už první vrstvu, autorce jednou  náplň vyjela nahoru.)

Recept poslala: Lakysa

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

50 komentářů: (663) Nepečený tvarohový dort

  1. 60anda napsal:

    U nás velice oblíbený, jen dělám z 500g tvarohu a mléka dávám 0,5l a želatiny celý sáček a cukru jen trochu. Druhou vrstvu obarvím kakaem. Dort je vysoký a velice dobrý, úplně nejlepší je z čerstvých jahod a s kopečkem šlehačky.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Já dávám dva vaničkový tvarohy, ušlehanou šlehačku, cukr a želatinu – myslím, že receptů na nepečený tvarohový je opravdu spousta – ale to nic nemění na faktu, že jsou moooooooc dobrý 🙂

  3. raduna.ha napsal:

    V létě velmi dobrý osvěžující zákusek. Kousky ovoce přidávám
    taky do tvarohu a potom plátky jahod nahoru na dort a zaleji
    želatinou s ovocnou šťávou.

  4. henriet13 napsal:

    Já bych tam nemusela mít ani piškoty, přecpala bych se tvarohem s ovocem. Mňam ???????

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Na tom mým byly piškoty jen okolo, aby to šlo z formy, dole je dortová oplatka 🙂

      • lakysa22 napsal:

        Ta oplatka je moc dobrý nápad.
        Piškoty jsem dávala taky cukrářské, jen recept jsem doslova opsala z doby, kdy se ty piškoty vyráběly u nás.
        Přiznám se, že když je vrstva šlehačky vyšší, a zbylo trochu vaječňáku, stačí udělat důlek….?

        • Haderach Kwisatz napsal:

          Mňáááááááááááááááááááááám

        • Devětapadesátka napsal:

          Lakysko, tohle se dělá? Když musím balit asi čtyři kufry a nemám čas chystat si dobroty?

          • lakysa22 napsal:

            Budeš mít dost času po návratu, a celou dobu se můžeš těšit!!

          • kvetula.v napsal:

            Hele Jani, a co zabalit ty kufry jen dva (sbalíš v lázních o chlapa míň ) a zvládneš ještě dobrůtku připravit 😉
            Hlavně ať se tam pěkně zregeneruješ 😎

          • Devětapadesátka napsal:

            Haha, v Jankách to bude šlágr! A hlavně – já bych toho svého nevyměnila.
            Květuš, nejvíc místa zaberou zimní věci, boty… kdyby byla zima, kdyby bylo teplo… Čili oblečení na obě varianty. No co, auto to uveze. Ještě jsem nezačala, nějak se mi do toho nechce. Ale nalakovala jsem si nehty?, udělala masku..? To je taky důležitý, no ne?
            ?

          • BOYE napsal:

            No chlapi v lázních jsou lázeňští šviháci. Dítě v lázních je logicky lázeňské švihadlo… Co je v lázních ženská? Švihla? Švihlá?
            No dobrá, když už jsi v základě vykrášlená, budu ti říkat lázeňská švihanda, kočka šelmovitá…

          • Devětapadesátka napsal:

            Boye, děkuju. A jo, dokážu být i švihlá, ale to je to, co nás dělá mladými (tedy aspoň na duchu), no né?

          • raduna.ha napsal:

            59- ty jedeš do lázní? A přímo do Jánských.
            Já jezdila lyžovat na Černou horu, tak to
            tam trochu znám. A moje kamarádka tam
            jezdila na léčení se svojí dcerkou, která byla po
            dětské obrně. Každý rok na měsíc. Hodně ji
            to pomohlo. Tak zdraví zdar! 🙂 🙂

          • kvetula.v napsal:

            Hlavně že máš, Jani, to duševní mládí. S tělesnem pomůžou lázně a budeš zase čupr kočka, aby ses tomu svému líbila , když měnit nechceš.
            S tím balením v tomhle období to není lehké , to znám když se jede do teplých krajů v přechodném období a do letadla kufry omezené.

          • Devětapadesátka napsal:

            Do teplých krajů stačí plavky a kreditka, ne?

          • Mira napsal:

            Na lázně mám jen ty nejlepší vzpomínky. Když jsem vyfasovala funglnágl nový kyčel, dali mě tenkrát v Bohdanči rychle do kupy. Tam jsem se připlížila s holí a po čtyřech dnech už hůl letěla do kouta. Tak si to tam hezky užij.

          • Devětapadesátka napsal:

            Jo, kucí holky, jedu poprvé v životě do lázní, v Jankách to moc dobře znám, protože jsem v Trutnově měla babičku, dodnes tam mám kamarádku. A Krkonoše mám prochozený, takže nejedu do neznáma. A doufám, že tam ty moje záda trochu dají dohromady. Budu podávat průběžně zprávy, kde co mají dobrého ?

          • a.rena napsal:

            Měj se tam krááásně, dej se do kupy a pilně sbírej recepisy, ať máme co vařit.

  5. IvaC napsal:

    Ta oplatka je fakt dobrý nápad.Já dávám 4 zakysané smetany,2 obarvím kakaem-
    vrstva piškotů,smetana,ovoce,piškoty a smetana,nahoru ovoce a když mám dobrou náladu tak vršek zaliji želatinou.Receptů je hodně,ale všechny jsou dobré,mňam.

  6. raduna.ha napsal:

    Haderach mi tou dortovou oplatkou připomněla. Můj tchán měl hrozně
    rád dort z těchto oplatků. Jen tak s marmeládou. Vždy když měl naroz.,
    nebo svátek, tak jsem mu ho dělala. Kupovala jsem tenkrát obdelníkové,
    naplnila malinovou, zabalila do alobalu, dala na prkénko, druhé na něj
    a zatížila hrcem s vodou. Toto všechno 3 dny před tím, než se šlo
    přát. A ikdyž neměl zuba ani jednoho, náramě si pochutnal. 🙂

  7. Katyp50 napsal:

    Tak mám asi mezery ve vzdělání. Prosím, co je to „jíškový krém“? A dortové oplatky?
    U nás se sladké moc nejedlo a tohle mi fakt nic neříká.
    Jinak to ovšem vypadá tak jedle, že mám chuť to v létě, až bude u Honzy na zahradě ovoce, vyzkoušet. Jen ještě praktický dotaz: když se máčí ty piškoty ve šťávě nebo v džusu a pak na to přijde tvaroh atd., není to pak „moc mokré“?
    Já v těch nepečených nejdál došla k třepanému. Ale ten nám moc chutnal. Koupila jsem takový ten dortový korpus a bylo to rychlé a moc dobré.
    Dneska jsem založila svíčkovou. V pátek přijede kamarádka, tak si dáme do nosu. Krásný kousek hovězího, spousta opečené zeleninky a koření, ocet, už se to krásně maceruje v nádobě do pomalého hrnce na lodžii. V pátek to dám na 6 hodin pomalit a pak už si jen budeme užívat.

  8. kvetula.v napsal:

    Na takovýto dezertík se chystám – z jahodového kompotu, když čerstvé pořád v nedohlednu. Chtěla bych zkusit místo másla domácí Lučinu a jen do misek- čili pokrátit množství. Ne že by se celý dort nesnědl, ale hladina cukru v krvi a závaží na váze varují 🙁

  9. lakysa22 napsal:

    Ty dortové oplatky mi připomněly Prostřeno, kde kdysi dávno pekla paní Žilinské řezy, kdy se těsto natírá na oplatku. Je to moc dobré – namíchla mě holčina, která jí strhla body za to, že se nenamáhala ten podklad upéct. ?

  10. BOYE napsal:

    Jak píše 59: To se dělá? Políčit na nás, když zrovna máme plný ruce pazourů s něčím jiným? Ale bude brzy, vypukávají u nás narozeninové vlny; to by bylo, aby se někam ten tvaroháč nevešel…
    Druhá věc: Opravdu prodávají dortové oplatky skoro všude? My jim říkali „suchý cvrčky“ a pokud jde o mě, jako dítě jsem je měla v top 3 – jen vafle za 2,10 a máslové sušenky byly na stejné úrovni obliby. A posledních několik let jsem je neviděla. Asi jsem tedy slepá slepice. Namátkou z dostupných: Lidl je má?

  11. Jiřina napsal:

    U nás se dělá nepečený dort – velká zakysaná smetana + dvě šlehačky, cukr dle chuti, vanilkový cukr, jahody, maliny, kiwi. Ušlehám jednu šlehačku, smíchám se zakysankou, přidám vanilkový cukr a osladím. Piškoty normální, nebo cukrářské. Druhou šlehačkou zdobím až jednotlivé porce. S tvarohem dělám taky, ale se zakysankou nám to chutná nejlíp.

  12. Jiřina napsal:

    Prosím, Lakysko, proč se do toho dortu dává celé vajíčko, je tam želatina a dokonce máslo. Bez vajíčka by to nešlo? Díky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..