200 g cukru
1 vanilkový cukr
3 vajíčka
300 g jogurtu
200 g hladké mouky
100 g oleje
1 prdopeč
citronová kůra
hrůzinky
máslo a kokos na vymazání a vysypání formy
Vajíčka s cukry vyšlehejte do pěny. Přidejte mouku s práškem, nakonec jogurt promíchaný s olejem, hrůzinky a citronovou kůru. Pečte asi 40 minut na 180 °.
Bábovka je vláčná a nadýchaná.
Recept poslala: Devětapadesátka
Mňam, ta vypadá velice dobře. Oblíbila jsem si pečení s jogurtem, dělám jogurtovou bublaninu i jogurtové lívanečky. Ty jsou obzvlášť rychlé, o víkendu k snídani prvotřídní. Zdá se mi, že když je tam jogurt, tak je to zdravější. Aspoň se to tak tváří 🙂
Recetik na livanecky, prosim. Do mailu 🙂
Máš ho tam 🙂
Nesoukromniči! No to je teda češtin, fujtajxl.
Já taky cííííííí.
Pomalu se pomalí svíčková, voní tu na celou kuchyň. Kočky mlsně okukují hrnec, mají smolíka, dovnitř se nedostanou. Dostali do misek svoje, navzájem si to zkontrolovali, ale nějak se netváří. Vypadá to, že jsou buď přežraní všichni nebo že se fakt chystá jaro a začínají méně baštit. No, kéž by, zásoby se tenčí.
Neboj, nenechá si ho pro sebe, je na nás hodná. A my ji (a jasně i Janu) máme moc rády. 😉
Nello, díky .. a vy ostatní neskuhrat, počkat si 🙂 BUDE!
No proto!!!!
Bábovička je krásně nadýchaná, jogurt a olej dělají své. Dávat trošku oleje do bábovky, buchet, vánočky, mazance a do těsta které se nevaří, jen peče mi kdysi poradila jedna stará kuchařka. Těsto není tak suché. Tady taky vidím, že se dává často do těsta trochu oleje nebo sádla.
Pár kapek oleje do piškotu, a roláda se neláme…
Na PŽ by vám vysvětlily (už nevím,která bl.ka),že dávat olej do jakéhokoliv těsta je zvěrstvo a neumění vařit,jedině máslo,nebo sádlo.To je co?Skoro bych řekla,že to byla stará „obálka“,to byla taky taková „chytrá horákyně“.A to kdyby věděla,že do kakaa
přidávám lžičku rozpustné kávy,když dělám bábovku,tak by jí asi kleplo.