(665) Bábovka z jogurtu

200 g cukru
1 vanilkový cukr
3 vajíčka
300 g jogurtu
200 g hladké mouky
100 g oleje
1 prdopeč
citronová kůra
hrůzinky
máslo a kokos na vymazání a vysypání formy

Vajíčka s cukry vyšlehejte do pěny. Přidejte mouku s práškem, nakonec jogurt promíchaný s olejem, hrůzinky a citronovou kůru. Pečte asi 40 minut na 180 °.
Bábovka je vláčná a nadýchaná.

Recept poslala: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (665) Bábovka z jogurtu

  1. Nella napsal:

    Mňam, ta vypadá velice dobře. Oblíbila jsem si pečení s jogurtem, dělám jogurtovou bublaninu i jogurtové lívanečky. Ty jsou obzvlášť rychlé, o víkendu k snídani prvotřídní. Zdá se mi, že když je tam jogurt, tak je to zdravější. Aspoň se to tak tváří 🙂

  2. Jiřina napsal:

    Bábovička je krásně nadýchaná, jogurt a olej dělají své. Dávat trošku oleje do bábovky, buchet, vánočky, mazance a do těsta které se nevaří, jen peče mi kdysi poradila jedna stará kuchařka. Těsto není tak suché. Tady taky vidím, že se dává často do těsta trochu oleje nebo sádla.

  3. IvaC napsal:

    Na PŽ by vám vysvětlily (už nevím,která bl.ka),že dávat olej do jakéhokoliv těsta je zvěrstvo a neumění vařit,jedině máslo,nebo sádlo.To je co?Skoro bych řekla,že to byla stará „obálka“,to byla taky taková „chytrá horákyně“.A to kdyby věděla,že do kakaa
    přidávám lžičku rozpustné kávy,když dělám bábovku,tak by jí asi kleplo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..