Vychytávka pro ovocné koláče od Jiřiny Šejbalové.
To byla skvělá kuchařka, která se sama také učila – tento trik na borůvkový koláč je od babičky manžela paní Šejbalové. Než dala na těsto borůvky, rozprostřela po celé ploše nastrouhaný tvaroh, který zachytil výbornou šťávu a zabránil rozmočení těsta.
Přispěvatelka tvrdý tvaroh strouhá pod každé šťavnaté ovoce, které dává do těsta, nejvíc se uplatní pod borůvkami a rybízem, zvlášť když se použije mražené ovoce. Zatím v žádné jiné kuchařce tuto radu nečetla, třeba se bude někomu hodit.
A já myslím, že BUDE!
Recept poslala: Martina
Skvělá vychytávka, určitě použiju.
Taky to hodlám zkusit…
Zkus, ještě jsem tím žádný koláč nepokazila