1 měkký tvaroh
300 g hladké mouky
1 prdopeč
1 KL cukru
1 KL soli
8-10 PL mléka
6 PL oleje
100 g strouhaného sýra
50 g šunky (není nutná)
Podle chuti lze přidat různé koření, zde byla použita pažitku a čerstvý tymián.
Vše se smíchá dohromady a tvoří se kuličky o velikosti cca golfového míčku. Je třeba dávat je dál od sebe, nabydou. Peče se na 175 do zrůžovění. Před vytažením z trouby lze ještě sypnout parmazánem, nivou, balkánem…
Recept poslala: Devětapadesátka
to vypadá moc dobře :o)
Ano vypadají moc dobře, určitě vyzkouším. Ale ta velikost je
správná? Mě na tom talíři připadají spíš jako pink-pong míčky.
Golfový míček má průměr 42 mm, pingpongový 39 mm —to se teda okometricky moc dobře rozlišit nedá 🙂 On je rozdíl spíš ve váze než ve velikosti
Je to na velké míse, takže to zkresluje. Výsledné jsou 6-8 cm.
Tak to už se víc podobá velikostí tenisákům???.
Na párty určitě skvělá volba.
To se mi moc líbí, určitě při nejbližší příležitosti vyzkouším.
Návštěva ocení , ze dostane něco domácího ?
Kuličky vypadají moc dobře a nejenom na párty, vždyť zákusek nemusí být jen sladký. 🙂
Taky se mi to moc líbi a brzy vyzkouším. Jen se pro jistotu zeptám. Tvaroh je myšlen ve vaničce? Nerada bych to pokazila☺
Použila jsem klasický ve staniolu, ale asi je to jedno.
Škoda že jsem tento recept neznala o 14 dní dřív. No použiju při příští sešlosti. Díky za tip. Jdu se projít kolem golfového hřiště 😉 🙂
Takže milé kuchatky, dostaly jste mě, jak od rána nevím co bych ještě do té „huby“ strčila, uhňácala jsem kuličky a už se pečou v troubě. Udělala jsem je jen z poloviční dávky, aby mi to nebylo líto až je budu případně vyhazovat přátelům, kterým po zahradě pochoduje spousta různé pernaté havěti. Trochu jsem prohrábla ledničku a zjistila, že tam mám zbytek velkých vypeckovaných černých oliv, takže jsem je tím těstíčkem obalila. Spotřebovaly se všechny, jen dvě jsem zbodla jen tak. Kuličky krásně nabyly, až zezlátnou, vyndám je a napíšu jak jsme dopadli. Nejsou z nich teda úplné kuličky, trochu „zbochánkovatěly“, ale vypadají v troubě moc jedle. Přikořenila jsem trochou šafránu a středomořského koření – to k těm olivám.
Právě si v práci dávám chleba se šunkou. Radši bych byla u tebe na párty.
Tak míčky z toho nebyly ani omylem. Spíš placičky cca 2 cm vysoké, hezky nakynuté a s tou olivou uvnitř. Po vychladnutí chutnaly báječně. Rozkrojily jsme je s Janou napůl a mázly třenou nivou, na ni plátek rajčete a 1 bazalkový lístek, máslem a kouskem šunky, pak spojily zpět – vznikly takové „minihamburgery“. Moc jsme si pochutnaly. Z poloviční dávky jich bylo 15. Další pokus možná už bude kulatý.