(742) (Ne)špagety

mleté maso
cibule
olej
rajský protlatk
koření dle chuti (ideální je provensálské)
těstoviny
vejce
smetana

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Na cibuli vložíme mleté maso, mícháme, oddělujeme. Přisypeme koření. Když je maso hotové, přidáme pár lžic rajského protlaku, promícháme, provaříme, odstavíme.

Těstoviny uvaříme na skus – hodí se fettucine nebo penne, aby se to celé neslepilo do kompaktní hmoty.  Promícháme s připraveným masem, urovnáme do zapékací nádoby, přelijeme vajíčkem, rozkvedlaným s trochou smetany (neutopit!) a zapečeme.  Před podáváním můžeme posypat sýrem – Parmazán, Gran Moravia, Grana Padano.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (742) (Ne)špagety

  1. Ivana P. napsal:

    Tohle děláme pravidelně, někdy s kuřecím masem, někdy bezmasé.

  2. kveta.batkova napsal:

    Príma recept, snadné, chutné a lze udělat dopředu a pak jen zapéct.

  3. Katyp50 napsal:

    Taky to dělávám. Je to moc dobré jídlo.
    Už vymýšlím meníčko na víkend. Možná dojde na tyto těstoviny. Ale asi to ozvláštním nikoliv mletým masem, ale lososem. Mám v mrazáku pořádný kus lososa, takže po rozmrazení budou 2 plátky na grilu a z ořezu toto jídlo. Pokud bych někde koupila za slušnou cenu chřest, tak ho tam přidám (z pevnějších konců udělám polévku). Nebude s protlakem, ale s bešamelem nebo jen se smetanou.
    V sobotu zasíťováváme lodžii, abych mohla větrat i ven a kočkám nemusela šít padáčky. Tak hledám něco rychlého.

    • blahovka.h napsal:

      Děkuji Katy,
      představa kočky s padáčkem mi roztáhla koutky až k uším :-).
      Chřest jsem koupila minulý týden a byla poblífka. Kde jsou ty časy, kdy mi ho kamarádka vozila v zelinářských bednách jen za děkuju.

      • Katyp50 napsal:

        Jo bývaly doby, kdy jsem schválně plánovala školení v Německu v kraji, kde se chřest pěstoval, abych ten týden jedla jen chřest a chřest…… byl to také kraj vinařský, takže jsem bydlela ve viničním domku, předělaném na apartmán a součástí byla vinotéka s doplňovaným sortimentem místních vín………. Hmmmmm, tak to už taky není pravda.
        S těmi padáčky: fakt jsme se s kamarádkou rozhodly zaměstnat našeho známého matematika, aby vypočítal dráhu a čas letu v závislosti na váze kočky, odporu vzduchu, vzdálenosti do dopadového místa a dalších faktorech. Asi čtvrt hodiny si ťukal na čelo, pak se začal řehtat a prý že se do toho pustí, protože větší ptákovinu ještě neřešil.

  4. lakysa22 napsal:

    Prima! Do konce týdne budu mít celkem naspěch, a taková rychlá dobrota se mi bude hodit..děkuju!

  5. Jana Macůrková napsal:

    Těstoviny jakkoliv a kdykoliv…

  6. Vera M. napsal:

    Helenko, já neznaboh , pořad přidávám ostrý kecup ( a Otma je hustý , samé Rajce ) ….protlak se ne a ne naučit . Ententyky většinou vyhraje ostrý kecup. Jen do polévky , omáčky vždy protlak , nikdy kecup

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..