(762) Chleba pro začátečníky

1 hrnek tmavé mouky
2 hrnky světlé mouky
1 balíček sušeného droždí
2 lžičky soli
1 lžička (mletého) kmínu
cca 1 1/2 hrnku vody
(semínka: slunečnice, len, … dle chuti)

Řádně vymíchat těsto a 3 hodiny nechat kynout.
Do trouby vyhřáté na 250° dejte zahřát vhodnou pečící nádobu s poklicí.
Těsto na pomoučeném vále vytvarujte – pozor, hodně se lepí! – a přendejte do horké nádoby.
V horkovzdušné troubě se peče ½ hodiny.

Chleba upekla Eva

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (762) Chleba pro začátečníky

  1. jarybarka napsal:

    Je krásný a když si představím tu vůni …
    Taky jsem občas dělala chléb,jenže pro mě samotnou?

  2. Mira napsal:

    Vypadá krásně. Zkoušela jsem párkrát chleba v pekárně a nějak se mi nedařilo trefit ten ideální recept dle naší chuti takže už ji používám jen občas na buchtu.

    • jarybarka napsal:

      Snacha taky zkouší v pekárně chleba se všelijakými semínky většinou mi chutná jen bych asi víc solila.Oni ale mají malé děti a tak to nesoleni chápu. Taky jsem ochutnala chleba pečený v kamenné peci -neolitický. Dělají ho u druhé babičky na hradě kousek od Krumlova.Byl vynikající.

  3. jarybarka napsal:

    Děvčata!ROSTOU?Jen malá procházka s pejskem po okraji lesa.holubinky kozák a dubák.moc jsem se ale ne zdržovala neboť docela dost pršelo.

  4. Katyp50 napsal:

    Já teď bez pekárny, chybí mi, opravit to asi nepůjde, tak si časem někde pořídím novou. Výborná z ní byla marmeláda, zadělávala jsem v ní těsto, bylo krásně nadýchané a rovnoměrně nakynulo tím, že mělo stálou teplotu a chleba byl vynikající, no, škoda jí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..