(772) Brdská kulajda

houby
brambory
šlehačka
šalotka
2 vejce
máslo
kopr
hladká mouka
kmín
sůl

Do 3/4 vody dejte vařit hrst sušených hub, po chvíli přidejte brambory nakrájené na klínky. Osolte, přidejte trochu kmínu. Přilijte asi 2 dl šlehačky. Zbytek trochou rozřeďte vodou a zakvedlejte 2 – 3 lžíce hladké mouky. Zavařte do polévky. Na pánvi na másle orestujte na drobno nasekanou šalotku, přidejte asi dvě hrsti rozmražených hub. Lehce osolte, trochu poduste. Přidejte 2 rozšlehaná vajíčka, nechte srazit a vše dejte do polévky. Nechte aspoň 15 minut provařit. Nakonec přidejte plátek studeného másla a kdo má rád, nasekaný kopr. Podávejte s nokem zakysanky (čím tučnější, tím lepší).

Recept poslala Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (772) Brdská kulajda

  1. jarybarka napsal:

    Teď jsem přišla z lesa =28 dubáků? a 4 lišky kulajda bude z čerstvých?roste jich čimdál víc.

  2. Vera M. napsal:

    Takovou s “vajecinou” jsem nikdy nevarila , ba ani nejedla, musím zkusit ! Já mám sice rada kyselkavou , ale zkusím takto ?. Někdy se člověk nemůže dočkat, až dorazi domu a supsup do kuchyně

  3. jarybarka napsal:

    Uvařeno snědeno! Vynikající. Jen bych si tam dala ten kopr, ale nemám.Zato s tím vejcem a čerstvými houbami mana nebeská.???

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..