čerstvé hříbky
jasmínová rýže
okurka-hadovka
máslo
sůl
kmín
červená paprika
Na pánev dáme rozpustit lžíci másla a přidáme pokrájené hlavičky čerstvých hříbků. Osolíme a maličko okmínujeme. Dusíme chvíli ve vlastní šťávě a potom vmícháme do uvařené jasmínové rýže.
V dlani urovnáme směs rýže s houbami a vmáčkneme proužek červené papriky a snítku čerstvé majoránky. To celé položíme na 3 tenké plátky hadovky a zarolujeme. Špalíčky překrojíme na poloviny. Ke špalíčkům pro dochucení podáváme sojovou omáčku, zázvor, harisu.
Recept poslala Jarybarka a dodává: „Jde to docela rychle a příště je udělám z cukety.“
A já dodávám: „BOYE, to je výzva, ne?“ 🙂
Vlastně je to okurkové sushi,dobré……………
Včera jsem koukala na Prostřeno. Dělala tam hostitelka jednohubky z cukety. Bože, to vypadalo strašně a asi to i podobně chutnalo. Místo tohoto sushi to bylo plněné jakýmsi podivným sýrem. Protože si plete mango s avokádem, tak do toho nacpala navíc to mango. Hrůza! A já snad nechci vidět třešně ani nakreslené. Teď jsem si musela namazat krajíc chleba máslem a na něj uložit tlusté plátky vysočiny, protože sladké už nemůžu ani vidět. Ale tak dobrý džem se mi snad ještě nikdy nepovedl. Kočky mají v kožichách sem tam červenou tečku, takže si šly svorně ťukat tlapičkami na čelíčka cože to mají doma za cvoka. A už mám v sobě 3. nealko pivo se zeleným ječmenem, je krásně hořké, takže to taky trochu tu chuť sladkého přebilo. Zato u clafoutisu jsem se teda moc nepochlapila. Je to jedlé. Jen lžičkou. Nevím, zda jsem tam dala moc těch třešní nebo kde se stala chyba. Chutná to báječně, ale je to takové „divné“. Tak příště. Dozrávají další!
nesmíš říkat, že je to divné…je to nová super varianta receptu:o)
podávej to se šlehačkou nebo zmrzlinou a nikoho nenapadne, že se to nemá jíst lžičkou :o)