(778) Jednoporcovka

půlka batátu nakrájená na hranolky
plátky cukety a lilku
1 rajče
2 kuřecí stripsy

Zelenina je jen osolená, pokapaná oliváčem a lehce posypaná panko strouhankou (lze nahradit strouhankou z tousťáku)
Pár lístků šalvěje, tymián na rajče.
Kuřecí stripsy obalené v klasickém trojobalu opět s panko strouhankou. Vše upečené na plechu v troubě a podávané s osolenou zakysankou.

Uvařila Devětapadesátka a píše: „Je spíš pro inspiraci, není to žádný kulinářský počin, ale je to dobrý a vcelku bezpracný.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (778) Jednoporcovka

  1. Ivana P. napsal:

    Dělám to podobně, dost často bez masa. já většinou nepeču rajčata (jsou mrchy dlouho horké), ale přidávám cibuli na měsíčky, jakoukoliv dýni a případně žampiony nebo hlívu. Do kysané smetany dávám sůl, trochu pepře a nějaké zelené bejlí, dle toho, co je po ruce – petržel, libeček, pažitka, atd

  2. Imelda napsal:

    Toto také často v létě děláme, cukety, rajčata rostou na zahradě v dostatečném množství. Do zakysanky přidáváme i trochu majonézy a hlavně česnek.

  3. Katyp50 napsal:

    Tohle jídlo je skvělá rychlovka, já rajčata na grilu nebo pečená mám moc ráda. Vůbec zeleninu na grilu, dobře okořeněnou, ani maso nemusím a to už je co říci.
    Já si udělám k obědu zbytky z mrazáku – kousek jater a špičku panenky. Na nudličky, osmahnout, k tomu ostřejší majdu z protlaku, trochy piva, sojovka, česnek, bylinky a najemno sekaná bílá cibulka. Jako příloha rýže. A večer čerstvý kozí sýr, první rajčátka (2) a přerostlou nakládačku. Taky se těším.

  4. Vera M. napsal:

    Proč jen neumím ani udělat ani si vychutnat lilek ? Zato cukety umím a dělám na hodně chtnYch způsobu , lilos ne a ne

  5. Jana Macůrková napsal:

    U nás nikdy jednoporcovka, ale dvouporcovka. Jsme dva, ale tyhle rychlovky používám také, hlavně, když je hodně práce a nestíhám. Snad bude už klidněji. už doslova „stříhám metr“. už jenom 17 pracovních dní….

  6. kvetula.v napsal:

    Za inspiraci díky, zeleninku občas různě zapékám a spolu s kouskem masa to bude už vyšší level. Stripsy zkusím obalit v drcených kukulupínkách – s velkým úspěchem tak na radu Úsměfky dělám řízky, třeba budou dobré i pečené 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..