brambory
vajíčka
sůl
pepř
majoránka
Na pánvičce nechat buď ohřát plátky zbylých brambor nebo opéci plátky syrových . Posléze zalít vajíčky a sůl, pepř, majoránka.
Et voilà – snídaně na vidličku (nebo rychlá večeře).
Recept poslala: Věra M.
brambory
vajíčka
sůl
pepř
majoránka
Na pánvičce nechat buď ohřát plátky zbylých brambor nebo opéci plátky syrových . Posléze zalít vajíčky a sůl, pepř, majoránka.
Et voilà – snídaně na vidličku (nebo rychlá večeře).
Recept poslala: Věra M.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Já do selské omelety většinou zpracuji i kousky masa nebo uzeniny, kterou už nikdo nechce.
|To je velmi vděčná omeleta.Já dávám slaninku,cibulku a hrášek k těm baramborám a poté vajíčka.Je to mňamka.A už jsem to dlouho nedělala,děkuji.
Nejlepší využití zbylých brambor – také dávám slaninu a cibulku, lehce opeču brambory, zaliju rozšlehanými vajíčky, nakonec posypu petrtelkou. Přidám buď nakrájené osolené rajče ?, salátovou okurku, nebo lžíci zakysanky – úplně stačí skončit tou petrtelkou. Pak už jen bránit vlastním tělem…
já přidávám navíc pórek :o)
Já jsem nic doma neměla , marodila jsem a když už jsem to klohnila bez té cibulky a slaninky, fotla jsem to přesto …synacek by hned reklamoval, ze babička dělala lepší
Neboj, kdyby měl hlad, šmakuje i bez cibule a špeku!?
Laky , a takové knedliky s vajíčkem ! Ale tam bez slaniny a cibulky vůbec , vůbec ?. A mamka je nejprve opekla na sadle a pak pokračovala … výsledek úžasný
Nojo , babička vařila všechno nejlepší a první vnoucek už byl navždy “posvátná kráva “
Jaj, díky za připomenutí ….
Já takto dělám většinou houskové/bramborové knedle s nějakým zbylým masíčkem a vajcetem. Přidám tam i cibulku, koření, někdy pórek, jarní cibulku, různé koření …. to je tak variabilní recept, že je fakt zralý na zapsání do Guinnessovy knihy rekordů, ne?
Jinak brambory dělám podle Haderach …… nakrájené na plátky, kombinované s cibulkou, prolité smetanou a zapečené v troubě ….. mňamka největší, vážně.
No jo ,knedlíky s vejci.Dělám jako omeletu-opeču knedlíky na kostky,zaliji vejci se solí a pepřem a nechám zatuhnout.Dám na talíř a vrátím na pánev druhou stranu,posypu třeba pažitkou a je to.To mně naučil táta,okoukal to v hotelu,kde brigádničil.
Hele, to je dobrá vychytávka, díky 🙂