(795) Selská omeleta

brambory
vajíčka
sůl
pepř
majoránka

Na pánvičce nechat buď ohřát plátky zbylých brambor nebo opéci plátky syrových . Posléze zalít vajíčky a sůl, pepř, majoránka.
Et voilà – snídaně na vidličku (nebo rychlá večeře).

Recept poslala: Věra M.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (795) Selská omeleta

  1. Jana Macůrková napsal:

    Já do selské omelety většinou zpracuji i kousky masa nebo uzeniny, kterou už nikdo nechce.

  2. IvaC napsal:

    |To je velmi vděčná omeleta.Já dávám slaninku,cibulku a hrášek k těm baramborám a poté vajíčka.Je to mňamka.A už jsem to dlouho nedělala,děkuji.

  3. lakysa22 napsal:

    Nejlepší využití zbylých brambor – také dávám slaninu a cibulku, lehce opeču brambory, zaliju rozšlehanými vajíčky, nakonec posypu petrtelkou. Přidám buď nakrájené osolené rajče ?, salátovou okurku, nebo lžíci zakysanky – úplně stačí skončit tou petrtelkou. Pak už jen bránit vlastním tělem…

  4. Vera M. napsal:

    Já jsem nic doma neměla , marodila jsem a když už jsem to klohnila bez té cibulky a slaninky, fotla jsem to přesto …synacek by hned reklamoval, ze babička dělala lepší

  5. lakysa22 napsal:

    Neboj, kdyby měl hlad, šmakuje i bez cibule a špeku!?

  6. Vera M. napsal:

    Laky , a takové knedliky s vajíčkem ! Ale tam bez slaniny a cibulky vůbec , vůbec ?. A mamka je nejprve opekla na sadle a pak pokračovala … výsledek úžasný

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jaj, díky za připomenutí ….
    Já takto dělám většinou houskové/bramborové knedle s nějakým zbylým masíčkem a vajcetem. Přidám tam i cibulku, koření, někdy pórek, jarní cibulku, různé koření …. to je tak variabilní recept, že je fakt zralý na zapsání do Guinnessovy knihy rekordů, ne?
    Jinak brambory dělám podle Haderach …… nakrájené na plátky, kombinované s cibulkou, prolité smetanou a zapečené v troubě ….. mňamka největší, vážně.

  8. IvaC napsal:

    No jo ,knedlíky s vejci.Dělám jako omeletu-opeču knedlíky na kostky,zaliji vejci se solí a pepřem a nechám zatuhnout.Dám na talíř a vrátím na pánev druhou stranu,posypu třeba pažitkou a je to.To mně naučil táta,okoukal to v hotelu,kde brigádničil.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..