Těsto
250 ml šlehačky
250 g hladké mouky
sůl
Na náplň smíchejte
1/2 kelímku ricoty
150 g gorgonzoly na kostičky
50 g čedaru na kostičky
koření dle chuti
Z těsta vyválejte placku cca 3 mm,
rozkrájejte na čtverce, naplňte, konce utěsněte vidličkou, pomažte vajíčkem, můžete posypat sezamem, kmínem, paprikou… Pečte na 180 do růžova. Z dávky je 16 kousků o velikosti cca 10×5 cm. Jo, a nezapomeňte k tomu sklenici dobrého vína ?!
Recept poslala: Devětapadesátka
Fakt jen šlehačka, mouka a sůl? To je hodně jednoduché. Ale asi taky hodně dobré. Zkusím na víkend. Bohužel bez toho vína, leda přikusovat hroznové. No, kvalitní vychlazený čaj s plátky citronu a máty taky neurazí.
Jojo, jen pokud bys nedávala výrazný sýr typu Niva, chce těsto trochu víc soli, jinak je bez chuti. A moc dobře se s ním pracuje.
Já dávám lžíci vína přímo do těsta. A pokud vyměním sůl za cukr, lze naplnit marmeládou nebo ovocem.
Nebo domácí švestková povidla.
Opět Vás všechny kuchatky zdravím, vrátila jsem se z dovolené, kde jsem neměla přístup do bramborajdy, ale už jsem stihla všechno za minulý týden přečíst. K dnešnímu receptu jen to, že u nás jde nejvíc strouhaná niva smíchaná se strouhanou šunkou (ale to už jsem myslím někdy psala). S těstem se opravdu dobře pracuje.
A kdyby s ním pracoval někdo jiný a mě to dal jenom sníst, bylo by to úplně nejlepší :-).