(812) Rajčatová polévka co dům a zahrada daly

tymián
máta
rozmarýn
petrželka
cibulka
plechovka drcených rajčat
olivy
mozzarela
bylinkové máslo
crème fresh
olivový olej

Přijela jsem z cest hladová jak vlčák. Takže honem něco teplýho. Zahrada dala tymián, mátu, rozmarýn, petrželku a cibulku. Spíž a lednice vydaly plechovku drcených rajčat, olivy, mozzarelu, bylinkové máslo, crème fresh a oliváč. Postup je jasný: na oliváči jsem orestla cibulku, přidala rajčata, trochu vody (jen na vypláchnutí plechovky), olivy, povařila. Osolila, přisladila medem. Přidala byliny a plátek studeného másla. Na talíři jsem přidala mozarellu, nok z crème fresh a přikusovala toast s bylinkovým máslem. Deset minut práce a v bříšku jako v nebíčku.

Recept ponechán bez úprav, jak jej Devětapadesátka sepsala.

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (812) Rajčatová polévka co dům a zahrada daly

  1. kveta.batkova napsal:

    Tohle je fakt rychlovka a určitě moc dobrá. Při nejbližší příležitosti vyzkouším. Ve čtvrtek se chystáme na 10 dní na Šumavu, takže tam se to bude hodit. Mám sice skoro všechna jídla navařená a zamražená, ale k večeři bude polévka fajn, zvlášť po nějaké té túře.

  2. Jana Macůrková napsal:

    Rajčatovou polévku dělám také a dost často, pokud mi zbyde od něčeho trocha rýže, tak ji tam přidám, jinak chleba nebo jiné pečivo to jistí.

    • blahovka.h napsal:

      Tak. rýže mi zbyla a v rajčatové polívce ji musím mít. Tak jako nastrouhaný celer. Jenže než se dostanu domů, tak asi umřu hlady. Jsem dnes na odloučeném pracovišti a hospody tady za nic nestojí a ani nemám jít s kým. Jedině se šéfem, a tak statečná nejsem. Takže sámoška a rohlík s něčím . . . . .

  3. a.rena napsal:

    Věřím, že rajská polévka může být dobrá (asi před dvaceti lety jsem nějakou krémovou zkusila v Chorvatsku, prý byla výborná, říkali všichni, ale pro mě ne, a tak mám nadosmrti vystaráno). Pozůstatek ze školky a školy. A zvlášť když v ní uvidím rýži, říkám si „dobrého po málu“. A přitom rajskou omáčku miluju.

  4. Ivana P. napsal:

    Děvčata…asi hlavně z Prahy. Daruji červený rybíz – je ho asi 5kg (půl plastového džberu na plevel z Lidla), ale potřebovala bych, aby si ho někdo odvezl během zítřka (byl trhaný v neděli). Máte někdo zájem? Kdo dřív přijde,…..atd.

  5. Vera M. napsal:

    Tymián , mata, rozmaryn … já pořad bobkový list , nové kořeni , pepr, skořice … je Čas prehodit vYhybku . Já černé olivy joooo Atd taky . Vy jste tak šikovne , za týden přijede dcera z Nemec a je teda třeba zasednout k Bramboracce a udělat poradny a výborný jídelníček na 14 dnu ( hlavně proto , ať něco z tech dobrot nezapomenu udělat )

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..