(822) Polévka z červené čočky II.

červená čočka
bulgur
šalotka
česnek
rajčatový protlak
uzená paprika
chilli paprička
máta
citron
sůl

Foto ilustrační

Na másle orestujte šalotku, stroužek česneku, 3 PL rajčatového protlaku, 1 KL uzené papriky, nasekanou chilli papričku. Přidejte 2 hrnky červené čočky a hrnek bulguru. Zalijte, vařte do měkka. Přidejte sůl, citronovou šťávu a nasekanou mátu. Podávejte s hustým jogurtem a klínkem citronu.

Recept poslala: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (822) Polévka z červené čočky II.

  1. lakysa22 napsal:

    To bude dobrota! Se vším souhlasím, jen to čili vynechám – tedy nahradím troškou pálivé papriky – snad nebudu za Babicu. A polévku k dnešnímu obědu už nemusím vymýšlet ?

  2. Katyp50 napsal:

    Tohle bude dobrota. Já teda dávám přednost klasické polévce čočkové, ale tahle je rozhodně inspirativní.
    U mne dneska polévka z uzeného vývaru z mrazáku – byla ho tam vanička, v ní krupky a houby. Vybaluju, nacházím – sušených hub celá sklenice, to jsem se zaradovala.

  3. kvetula.v napsal:

    Červenou čočku jsem „objevila“ díky bramboračce (černá na svůj slavnostní nástup ještě čeká) a je fakt moc dobrá a rychle hotová. Bulgur zatím ve špajzce nemám, jak tak koukám, budu se muset polepšit. Ta polífka vypadá moooc zajímavě a měla by být i rychle hotová a to je u nás vítané. 😎

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Já teda čočku, hrách a fazole (kromě těch zelených malých) neobjevila dodnes, nějak mi to zhnusili v dětství. Ale věřím, že to může být dobré ……. třeba časem, nedávno jsem už vyzobala maso z tlačenky a to bych ještě před rokem tvrdila, že nikdy ☺

      • blahovka.h napsal:

        Nejseš náhodou moje dcera? Maso jó, ale ten sulc okolo nepapká. Když takhle rozvrtá domácí tlačenku tak bych jí praštila :-).

        • Usmev.na.moji.tvari napsal:

          Jsem lehla na hadr, páč jsem zrovna ftuto chvíli praštěná ☺
          Mám výhodu, synek toho mojeho si na tu „rozvrtanou“ tláču hodí cibuli a ocet a dopapká to ☺

          • blahovka.h napsal:

            Tak to můj muž taky dojí. On funguje jako domácí popelnice. Z legrace říká, že když už nemáme prase, tak zastoupit ho někdo musí. A slepice přeci s takovou dobrotou krmit nebude.

      • kvetula.v napsal:

        Tak už jsi trochu poporostla (všímáš si, jak jsem obešla slovo zestárla? 😉 ) , tak se třeba chutě proměněj? Mně nikdy nikdo nikde nic neznechutil. Jen já sama jsem si ve svých cca 7mi letech znechutila krupicovou kaši. Byla vynikající a nikdo mne neomezoval- no bylo mi z ní ve finále tak zle, že ji dodnes ani neuvařím. Ten čuch když se krupice v mlíce vaří…..
        Takže můžu vesele zkoušet recepty z Bramborajdy i odjinud a vymýšlet experimenty. Něco chutná víc, tak se zařadí, něco jen jednou a stačilo, ale ještě nikdy se nestalo, že by cokoliv bylo u nás zcela nepoživatelné. V každém případku máme stravu velmi pestrou 😎

  4. Jiřina napsal:

    Červenou čočku používám velmi často, kdysi jsem ji náhodou objevila a teď mám vždy ve špajzu zásobu. Zato tu černou nemám zatím vyzkoušenou. Myslím tady někdo psal, že ji mívají v Penny a teď ji mají v akci 30 dkg za 24,90 od čtvrtka 12.- 15.7.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..