hovězí svíčková – 250 g
1 lžíce plnotučné hořčice
1/2 lžíce dijonské hořčice
2-3 kapky tabasca
1 lžíce worchesterové omáčky
2 žloutky
2 jemně nasekané jarní cibulky
čerstvě mletý pepř, sůl
chleba na topinky
česnek
Maso najemno naškrábejte ostrým nožem nebo dvakrát přemelte v mlýnku na maso. Pak zlehka promíchejte s oběma druhy hořčice, worchesterovou omáčkou, tabascem, žloutky, jemně nasekanou cibulkou, solí a peřem.
Podávejte s topinkami, potřenými česnekem.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Tak tohle já můžu :o) i když se přiznám, asi budu podle některých barbar, ale já vynechávám škrabání a kupuju si třeba v lidlu. A pak ochutím doma :o) Vynechávám žloutky, ale zase přidávám na jemno nakrájenou kyselou okurku :o)
Ten z LIDLu vůbec není marnej.
Haderach, tak to jsi mi kápla do noty. Jen mi, prosím, napiš, co to je tatarák z Lidlu. Vůbec to neznám, kde ho tam mají?
Díky
Máš to v mailu i s obrázkem.
Tak já přidávám ještě trochu mleté sladké papriky, špetičku mletého kmínu, ale fakt jen špetičku. Hořčici dávám jen plnotučnou, dijonská mi v tom nechutná. Bez okurky, se žloutky. A kupuju v LIDLu, je skvělý.
Jo a když mám, tak pár najemno sekaných kaparových bobulek.
Moje gusto
Ani nevím že v lidu mají tatarák.Omrknu a koupím.Dávám jen sůl pepř cibulku hladkou hořčici žloutek harisu.mladá si tam dává i kečup.
Já na tataráček kupuji hovězí váleček. Je to čisté krásné maso bez viditelného tuku.
Maso Třebovle ho má tak luxusně očištěný, že na něm není ani cm blány. Je sice dražší (cca 240 Kč/kg) , ale na tuhle dobrotu peněz nelituji. Dávám sůl, pepř, žloutky, lžičku sojovky a lžič ku worchestru. Nic dalšího
Taky jsem měla ten z Lidlu, chutnal nám, akorát mám trochu předsudek z toho, že je to z Polska. Jinak já dávám místo syrového žloutku lžičku dobré majonézy. Nějak ten syrový žloutek nemůžu, ale to už jsem jednou psala.
Mně připadal hodně světlý, asi má víc tuku, než by měl správný tatarák mít.
Takže já z čerstvého masa a umlít doma.
Teď si připadám jako barbar já, ale jakékoliv syrové maso ne a ne, nejde to. Může být perfektně ochucené – nepozřu, ale komu chutná, proč ne.
Moje mamka vždycky ochutnávala syrovou játrovou zavářku když ji dělala já bych to do pusy nevzala ani omylem.Tatarák je ale labůžo ten můžu i bez té topinky.
Tak to jsme dva. Tatarák- nee.
Nevíš, co je dobrého.
No v Praze jsem ho viděla i občas v Penny nebo v těch krámech, co prodávají hlavně kuřecí maso (Kobylisy, Budějovická)
Vrahu! Tatarák miluju ?
Decka , pozor , prosím . Ten stejný Tatarak , co v Lidlu , teď mají v Penny a je Česky !!! Ale neměla jsem ho , chlap mi ho vyfoukl před nosem a já jen cucela . Česky a vypadá stejne jako ten vakuovany z Lidlu . Za 60 a je pěkné tmavý