(833) Tatarský biftek II.

hovězí svíčková – 250 g
1 lžíce plnotučné hořčice
1/2 lžíce dijonské hořčice
2-3 kapky tabasca
1 lžíce worchesterové omáčky
2 žloutky
2 jemně nasekané jarní cibulky
čerstvě mletý pepř, sůl
chleba na topinky
česnek

Maso najemno naškrábejte ostrým nožem nebo dvakrát přemelte v mlýnku na maso. Pak zlehka promíchejte s oběma druhy hořčice, worchesterovou  omáčkou, tabascem, žloutky, jemně nasekanou cibulkou, solí a peřem.
Podávejte s topinkami, potřenými česnekem.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (833) Tatarský biftek II.

  1. Ivana P. napsal:

    Tak tohle já můžu :o) i když se přiznám, asi budu podle některých barbar, ale já vynechávám škrabání a kupuju si třeba v lidlu. A pak ochutím doma :o) Vynechávám žloutky, ale zase přidávám na jemno nakrájenou kyselou okurku :o)

  2. Katyp50 napsal:

    Tak já přidávám ještě trochu mleté sladké papriky, špetičku mletého kmínu, ale fakt jen špetičku. Hořčici dávám jen plnotučnou, dijonská mi v tom nechutná. Bez okurky, se žloutky. A kupuju v LIDLu, je skvělý.

  3. jarybarka napsal:

    Ani nevím že v lidu mají tatarák.Omrknu a koupím.Dávám jen sůl pepř cibulku hladkou hořčici žloutek harisu.mladá si tam dává i kečup.

  4. Jana Macůrková napsal:

    Já na tataráček kupuji hovězí váleček. Je to čisté krásné maso bez viditelného tuku.
    Maso Třebovle ho má tak luxusně očištěný, že na něm není ani cm blány. Je sice dražší (cca 240 Kč/kg) , ale na tuhle dobrotu peněz nelituji. Dávám sůl, pepř, žloutky, lžičku sojovky a lžič ku worchestru. Nic dalšího

  5. kveta.batkova napsal:

    Taky jsem měla ten z Lidlu, chutnal nám, akorát mám trochu předsudek z toho, že je to z Polska. Jinak já dávám místo syrového žloutku lžičku dobré majonézy. Nějak ten syrový žloutek nemůžu, ale to už jsem jednou psala.

  6. Jiřina napsal:

    Teď si připadám jako barbar já, ale jakékoliv syrové maso ne a ne, nejde to. Může být perfektně ochucené – nepozřu, ale komu chutná, proč ne.

  7. Ivana P. napsal:

    No v Praze jsem ho viděla i občas v Penny nebo v těch krámech, co prodávají hlavně kuřecí maso (Kobylisy, Budějovická)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..