grilovaný hovězí pupek
červená a žlutá paprika
cibule
rajčata v plechovce
omáčka Mole
mangold + další lupení
gorgonzola
chilli vločky
Od včera mi zbyl kousek grilovaného flank steaku. Na pánev jsem hodila na trochu oleje po půlce na kostičky nakrájenou červenou a žlutou papriku spolu s měsíčky cibule. Opekla jsem, přidala půl plechovky rajčat v plechu (Al arabbiata Lidl) a dvě lžíce omáčky Mole (mexická kořeněná omáčka s kakaem z Lidlu – je moc dobrá a v lednici vydrží dlouho i otevřená), hrst krájeného mangoldu a hrst směsi salátové lupení. Maso jsem nakrájela na tenké plátky a do směsi dala jen ohřát (bylo ugrilované medium, tak aby tak zůstalo). Nakonec jsem do hotového přihodila pár kostiček hodně zralé gorgonzoly a trochu chilli vloček. Podávala jsem s rýží a kopečkem jogurtu.
Radu, jak zpracovat zbytky poslala Devětapadesátka (recept ponechán v původním znění)
Samé skvělé ingredience a výsledek vypadá moc pěkně.Já když dělám něco à la Mexiko vždycky tam vrznu kukuřici ale jak vidno toto vypadá mexický i tak.
Jak jsme s tady už párkrát přesvědčili,ze zbytků se dají vykouzlit vynikající věci.
Jo, kukuruza by tam asi patřila, ale u nás brekeke, kupuje se jen do krmení na ryby. A fazole jsem neměla. Tož tak.
Pěkný námět na zpracování zbytku grilovaného masa. Tohle by mne samotnou nenapadlo . Tak snad si budu pamatovat že i takový kousek se nechá hezky „zkulturnit“ a hned je na světě rychlý a chutný oběd 😎
Jj souhlas, že kukuřice ani omylem, to bych se nenajedla, pořád bych jí vybírala a stejně by pro mě ta chuť tam byla. Tuhle donesla Jana zmrazenou směs a přestože ví, že kuku ne, tak tam byla! Nevšimla si. To byla piplačka to z toho zmrazeného polotovaru dostat pinzetou pryč.