(874) Dýňová polévka z Vysočiny

1 lžíce oleje nebo másla
1 menší cibule
1/2 kávové lžičky kari
50 dkg dužiny z dýně hokaido
1 – 2 brambory
1 l zeleninového bujonu
1 dcl smetany
sůl, pepř

Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou dýni a brambory, lehce osmahneme a zalijeme bujonem a vaříme 20- 30 min. Rozmixujeme, ještě jednou přivedeme k varu, přidáme smetanu, popřípadě dochutíme solí a pepřem.

“ Takhle se vaří dýňová polévka ve Švýcarsku a na Vysočině. Dýňová polévka je moc dobrá, myslím  si, že Vás mile překvapí.“ vzkazuje Úsměvka, která nám recept poslala.

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (874) Dýňová polévka z Vysočiny

  1. kvetula.v napsal:

    Před desítkami let jsem vypěstovala 3 obrdýně (mezi 40 a 60 kg). Nerudovský problém byl na světě. Džusy, kompoty – dětem to lezlo i ušima a víc než polovinu mých výrobků jsem po roce vyhodila. Vnutit si to nikdo nenechal. Jediný kdo si chrochtal byl čuník. Pak už jsem je nikdy nepěstovala. Dýně – špagetovou, máslovou a hokaido jsem „objevila“ až loni. Zatím různé pečené varianty, polévku jsem ještě nezkoušela. Za recept díky. Jen prosím upřesnit- na pečení nechávám i šlupku. Na polévku se taktéž neloupe, jen se vydlabou semínka?

  2. jarybarka napsal:

    Dýňovou jím teprve od loňska a šmakuje mi.Dělám z Hokaida a na švýcarský způsob zkusím.Diky za recepísek.

  3. lakysa22 napsal:

    Dïky za recept – nechám si to na podzim. Teď se mi ke sporáku moc nechce, i oběd byl z lednice.

  4. Vera M. napsal:

    Ty Jsi moje krev , vcera jsem měla zitny chléb maceny v cottage a ten jsem osolila , aby to bylo sefkucharskeeee? a dnes brambory ve slupce plus okurkovy salát s koprem . Proste kulinářské zázraky ?? ( vše studené )

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..