opravdu velké rohlíky (aby se do nich vešel celý párek)
kvalitní párky
cibule
anglická slanina
tvrdý dýr
vejce
Z rohlíků ostrým nožem vyřízneme z vrchní strany proužek (vznikne nám jakási lodička), vybereme střídku a nadrobíme do misky. Zbylé těsto uvnitř rohlíku „udusáme“.
Ke střídce v misce přidáme 10 deka nadrobno nakrájené anglické slaniny, 1 cibuli, nakrájenou stejným způsobem, 5 deka nastrouhaného tvrdého sýra a 1-2 vejce (to je množství na 4 rohlíky). Řádně prohněteme. Polovinu vzniklé hmoty naneseme lžičkou do rohlíků , umačkáme, vložíme párky a zakryjeme druhou polovinou – řádně přitlačíme. Narovnáme rohlíky na plech, navrch nastrouháme tvrdý sýr a pečeme 20 minut v troubě, předehřáté na 180°. Podáváme se zeleninovým salátem.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Chuť bych měla, ty „indiference“ taky, a snad mě autorka nezabije, když místo tvrdého sýra dám Nivu. Přiznám se, že ji cpu úplně všude, kam se dá.?
(Indiference jsou to od té doby, kdy se přeřekl kolega).
Taky bych cpala Nivu všude, kam se dá, jen kdyby nebyla mrcha tak tučná. Moc mi chutná i z Lid..u Bludedino, no ale ten cholesterol!!!
Oprava, Bluedino.
Tak to je vlastně taky takový druh „zapečeného rohlíku“. Já je občas dělám jako rychlovku v takové té piditroubičce, abych nemusela rozehřívat kvůli dvěma rohlíkům tu velkou. Jen bych potřebovala dovnitř nový pekáček, tenhle typ už se dávno nevyrábí, pekáček by musel asi někdo vyrobit na míru z nerezu nebo plechu. Ten můj už je pokroucený a vše mi na něm sklouzává do stran.
K Nivě – plísňové sýry jakékoliv a hlavně hodně. Taková omáčka z hodně plísňové Nivy na špagety se žampiony – no tak to je mňamka převeliká a je to hned hotové.
A co skleněný? Kavalir Sázava dělá všechny možné zapékací misky a pekáčky.
Zkus mi napsat rozměry, já se tam podívám.
Jo proměřím, pošlu. Ale on je fakt maličký a hlavně max. výška smí být 2-3 cm, to nevím nevím.
Pěkné.Pro mě mnohem víc lákavé než ta první varianta. A já bych si to trochu „přiostřila“a tentokrát bych dala sýr podle Helči i když taky cpu nivu kam se dá. A nebo bych zkusila 2 s nibou a dva třeba s goudou.
Chtěla byh popřát k svátku PAVLINCE? Hodně štěstí a zdravía poděkováni za to jak se o nás stará ?
Já vím že jem kapku vedle ale když je dnes v kalendáři Pavlína tak mi to nedalo.
Já jsem si říkala, ať tentokrát Pavlínka zabije někoho jiného než mně…. a jak vidět, někdo se našel. ???
Po telefonickém rozhovoru s Pavlínkou: Pavlínka děkuje a zdraví z okresu Chrudim – ze Sečské přehrady.
Díky za připomínku, hned jsem popřála „pravé“ Pavlínce.
Též přeji Pavlínce = Pavel vše nej, hodně lásky, pohody a hlavně hodně zdravíčka ….. a to i na tu Seč, kterou mám co by kamenem dohodil, že? ☺
Ten můj vaří rád a vaří s láskou, tož občas dělá také …… rohlíky rozkrojí, vydlabe, jednu půlku pomatlá máslem, dá kvalitní plátkový sýr (může být i kečup, hořčice, záleží na chuti každého).
Navrch dá parase a přiklopí tou vykotlanou půlkou. Navíc celý naplněný rohlajz omotá anglickou a zabalí do alobalu. Peče to cca 15 minut při 180.Ale je to kalorická bomba, páč tam vrazí kvalitní sýr, že? ☺
Já četla, že tam dá prase…?
☺ ☺Tak to by tam lupnul určo taky, kdyby to šlo (kdybych uměla dávat smajlíky, tak bych dala palec nahoru)