hodně upečené vepřové se zeleninou (zde mrkev, cibule, česnek)
cibule
domácí vyškvařené sádlo
sůl
pepř
Vepřové upečeme se zeleninou, až se rozpadá, rozkrájíme na droboučké kousky, zeleninu též. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova. Dáme všechno do kastrolu, přidáme pár lžic domácího sádla, necháme dohromady zpěnit a ještě teplé přestěhujeme do zavařovačky. Podáváme druhý den s čerstvým chlebem.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Na osmihodinové (ba ani pětihodinové) maso nebyl čas, ale zbyl mi kus vepřové, tak jsem ho využila a la Babica. Taky dobrý 🙂
Ano taky dobrý. Je tam maso pečené akorat sádlo nemám.Chystam se koupi a vyškvařit.
Helenko hned teď jak odvedu malou do školky,jedu do lesa.Moc mě zajímá jestli něco najdu,protože u nás jsou už od pondělí přízemní mrazíky.
Jsou namrzlá auta a dnes je námraza i na střeše vedlejšiho 4patrového domu,kam vidím z kuchyně.Dám vědět.
Zrovna jsem ti šla psát mail … díky
Dobrý, navrch posypat syrovou cibulí …… to musí být výborné.
No, zrovna dělám to pětihodinové, tak příště ☺
Nebo kyselá okurka nahoru je výborná, krájím ji na proužky. ?
Připraveno bylo oboje, jak je vidět 🙂
Šikovná Babica 😉 Další ňamka na chlebík a velmi lehce proveditelná, klidně i jako vedlejší produkt (když mám v troubě volněji, jelikož vyrábím dvouporcovky, často ještě něco přihodím- toto by se šiklo)
Díky za inspiraci 😎