(933) Čína a la Babica

vepřové maso 350 g nakrájené na nudličky
2 polévkové lžíce sójové omáčky
2 polévkové lžíce polosuchého sherry
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
1 čajová lžička světlehnědého cukru
1 polévková lžíce slunečnicového oleje
1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno

1 polévková lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
1 červená a 1 žlutá paprika nakrájená
2 mrkve nakrájené julienne
1 půl kedlubny nakrájené
1 cibule nakrájená nadrobno
2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
4 polévkové lžíce vody

V míse smícháme maso se sójovou omáčkou, sherry, kukuřičným škrobem, hnědým cukrem a necháme aspoň půl hodiny marinovat.

Na pánvi zesklovatíme cibuli, přidáme a orestujeme zeleninu – tu restuji podle toho, jak potřebuje, tj. např. cuketa nejkratší dobu, přidáme česnek a zázvor.

Dáme bokem, opečeme maso. V průběhu vaření si uvaříme čínské nudle, scedíme a opečeme je na pánvi s olejem, smícháme s masem, zeleninou a posypeme sezamem.

Recept poslala Francizska a dodává:  “ Recept je původní, já jen kombinuji to, co mám doma, eventuálně různé zbytky, a proto ten název. Navíc stejně nikdy nedám tu pravou chuť a říkám si – číňan se taky nikdy nenaučí správně svíčkovou. Např. zde je cuketa orestovaná.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (933) Čína a la Babica

  1. jarybarka napsal:

    Francizko to je v pohodě,když jsem viděla v telce Emanuela jak vařil českou svíčkovou tak se nerozpakuju ŕikat pizza zeleninovemu koláči s 2cm vysokým těstem.?

  2. Jana Macůrková napsal:

    Já tohe také neřším, jediné, co nedávám je sezam, ale to je z toho důvodu, že můj žaludek ho tvrdě odmítá. Jinak do číny vždy kombinace toho, co mám.

  3. Devětapadesátka napsal:

    Vypadá to úchvatně. Jídlo bude olalá ? a je krásně upravené na nádherném talíři. Hned bych se nechala pozvat ?

  4. Jiřina napsal:

    Jídlo vypadá moc dobře a ten talíř je krásný.
    Mimo recept – mně se nezobrazují recepty 1-101 ani je nemám v přehledu receptů, jinak všechno funguje. Zase mi blbne PC?

  5. kvetula.v napsal:

    Za mne dnes palec nahoru- rychlé, chutné, z dostupných surovin.
    Tedy já si myslím, že tak jako je pro valnou většinu lidí rizoto pokrm z rýže smíchaný s čímkoliv (přiznávám, že ač nemladá, nebýt kuchatek z PŽ nikdy bych nevěděla, že pravé rizoto je poněkud něco jiného) , tak čína jsou nudličky masa různě ochucené a s různými ingrediencemi na pánvi upravené. I v různých opravdu čínských restauracích byla chuť stejně pojmenovaného jídla různá.
    A klidně do mně 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..