(947) Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari

kuřecích prsa
1 menší cibule
1 plechovka kokosového mléka
1 jablko
mandlové lupínky (nemusí být)
kari
olej
solamyl nebo kukuřičný škrob
sůl
pepř

Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji. Přihodíme maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Přidáme kari, promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Necháme 20 minut provařit na mírném plameni.

Oloupané vykrájené jablko rozkrájíme na kousky a pět minut před dokončením přidáme do omáčky. Omáčku zahustíme solamylem nebo kukuřičným škrobem, rozmíchaným ve studené vodě (nebo smetaně, pokud máte víc strávníků a málo kokosového mléka) a provaříme.

(Nakonec přidáme na  suché pánvi  opražené mandlové lupínky.)   Podáváme s rýží.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (947) Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari

  1. Ivana P. napsal:

    Moje zkušenost je, že když se kari hodí rovnou na cibuli a nechá se „rozvonět“, tak má mnohem intenzivnější chuť.

  2. jarybarka napsal:

    Já nevím ,na mě je to strašně žlutý ?. Asi to nebude špatné (proč taky),ale já asi ne.?

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jaj, tak to jsme se téměř trefily, já včera dělala kuřecí na kari, pórku a smetaně.
    Tím, že dávám pórek, tak již nedávám cibuli, jen kuřecí nudličky, osolit, mírně opepřit, kari – osmahnout, přidat pokrájený pórek, nechat chvíli dusit (může být i s bílým vínem, tentokrát bylo trošičku vody), nalít smetanu a zahustit solamylem. Pokud je potřeba, tak dochutit. U nás s rýží, ten můj těstoviny, někdy dělám opečené brambůrky.
    A místo oleje dávám máslo, ale to záleží na chuti.
    S kokosovým mlékem jsem ještě nezkoušela, tak příště.

  4. BOYE napsal:

    Už jsem kdysi psala, že kari koření u mě nee, ale má výjimku – salát z čínského zelí. Tedy to české kari. Kdysi dááávno mi kamarádka přivezla z Anglie mimo jiné i dvě skleničky curry. Jedna byla MILD a ta druhá prostě NEMILD. Byly ty kořenky poměrně objemné a já si říkala, co s tím budu dělat… Co by. Sežnědli jsme to dost rychle, páč chuť to mělo v základu podobnou jako to české, ale výsledek nebe a dudy. Já vlastně málo kamarádím se sušenou kurkumou a zacházím s ní jako jedovatým hadem: Nic proti, ale raději se vyhnu… Jenže je jak ti hadi KRÁSNÁ a proto ji samozřejmě občas používám.
    A Benjamína ji miluje tak, že o ní psala i slohovou práci na téma „největší pochoutka“. Ovšem vzala to tak obšírně a zodpovědně (3. třída), že než popsala knedlíky, byl konec hodiny a na podstatu se vůbec nedostalo. Slohovka nesla nadpis: Nejbáječnější kuřecí srdíčka na kurkumě. No a v textu byl recept na knedlíky. Pančelka si to schovala a dodnes podle toho knedlíky vaří. Srdíčka jsou jí šumák, neb je veganka.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..