(957) Řepáky

… aneb placky z řepy a brambor

asi 250 g hrubě nastrouhané syrové červené řepy
stejně velký kopeček hrubě nastrouhaných brambor
1 vejce
sůl, pepř, bazalka
trochu bramborového škrobu
mouka nebo jemná strouhanka

Z uvedených ingrediencí stvoříme řidší těsto jako na bramboráky. Smažíme na pánvi.  Podáváme s nějakým dipem, například:   zakysanou smetanu smíchejte s jogurtem, solí a pepřem a přidejte nasekanou pažitku a řeřichu.

Recept poslala: Květoslava

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

40 komentářů: (957) Řepáky

  1. sharka.68 napsal:

    ty teda dobře mystifikuješ..řepánky jsou buchty,plněné náplní z cukrové řepy, je to naše krajová specialita…. 😀

  2. kveta.batkova napsal:

    Já tedy znám řepánky také jen jako buchty plněné řepnou náplní z cukrové řepy, ale nic proti ničemu, na jméně nezáleží, důležité je, zda jsou tyto uvedené řepánky jedlé. A to asi budou, protože tam není nic nejedlého.

  3. a.rena napsal:

    Můžeme to teda nazvat třeba řeplacky. 😀 A dobré budou určitě. Jen bych dip udělala s česnekem.

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Ha, on je to omyl — já jsem se překlepla, Květa to nazvala „řepanáky“ … a správně jsou to „řepáky“ … opravím 🙂 a omluvuju.

  5. Jana Macůrková napsal:

    Já tenhle recept znám jako Řepníky.

  6. lakysa22 napsal:

    Nadělaly jste mi chutě, tak řepu syrovou nemaje, otevřela jsem si zavařenou (kuličky) a k obědu to bylo vyncicikající?

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, jako dobrý, ale …… bramboráky dávám, ale črvenouřepinu neeeee.

    Hele, ale … dnes jsem nevěděla co a jsem navíc sama doma (i přes noc), tak si dělám koprajdu s vajcetem a bramborem …… šiš, se na ní tak těším ☺
    A to si dělám velkej kastrol, aby mi zbylo i do kolbenky ……… mňááááááám

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Pro včerejší porfory …..
    je mi líp, léčba – paralen zapitý horkou slivovicí s medem a citronem zabral (kdybych tady měla smajlíka s vyplazeným jazykem, tak ho sem lupnu)
    Ale teď vážně, fakt je to lepší, už nevykašlávám plíce (zabral jitrocel), dnes již nemám místo nosu ropovod (zabraly kapky s mořskou solí a napařování), nemám horečku (paralen a horká slivka v posteli) a klouby už nebolí vůbec.
    Takže pohoda, Květula a Boyka můžou šetřit ruce, trhat se nebude a držet už vůbec ne ☺
    Jen jsem dnes odbourala našeho MUDra, ten když slyšel mojí léčbu, tak pravil, že je rád, že mi to neurvalo srdce …… a to jsem mu neřekla, že ty horké slivky byly dvě a odoční, tj. dost velké ☺Kočky, já se tlemila sama sobě v zrcadle, když jsem si šla umývat ručiska, vážně …….

  9. kvetula.v napsal:

    Já nevěděla, že existují nějaké Řepáky – prostě jsem v jeden den zpracovávala kupu nastrouhané řepy. 1/3 šla do party s mletým, 1/3 byly solo řepné karbanátky – na včerejším fotu tmavší barvy (už nevím, jestli jsem Hadérce napsala jak jsem to matlala). Ty šly spolu na jeden plech do trouby. Z poslední 1/3 jsem uplácala výše zmíněné placičky. Protože dělávám bramboráky, cukeťáky (z brambor a cukety), pojmenovala jsem je řepanáky. Původně jsem myslela, že k nim přidělám dip a bude večeře. No myslela… Vrchní ochutnávač se i po vydatném obědě nějak často vytrácel do kuchyně a já s hrůzou zjistila, že z celé hromádky placiček zbývají ty dvě, co jsou na fotce.
    Teplé s dipem byly později.
    Jinak ta dávka včerejších karbanátků byla na 3 porce – podělili jsme se s dárkyní řepy.

  10. kvetula.v napsal:

    No nevím Luci, Úsměvka nenapsala proč se tlemila – jestli potěšením, nebo zděšením…
    Ale tak mne napadá, jestli by jsme naši výpravu místo trestné, neměly nazvat výpravou k léčivým pramenům? 😉 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..