(975) Dýňové placičky – hokaiďáky

300 g hrubě nastrouhané neloupané dýně hokaido
3 lžíce solamylu
1 vejce
trochu mléka
sůl,
pepř,
případně bylinky dle chuti

Tvořit placičky, smažit do křupava.

Recept poslala Květoslava a dodává: „Možno podávat s oblíbeným dipem jako samostatné jídlo, u nás byly jako příloha k vepřovým nudličkám. Uvedená dávka je pro dva ne moc velké jedlíky.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

31 komentářů: (975) Dýňové placičky – hokaiďáky

  1. IvaC napsal:

    Placičky mohu kdykoliv z čehokoliv,hokaido mám,je to jasné…..

  2. jarybarka napsal:

    Na obrázku vypadaji krásně.Hokaido se tu už nějakou dobu povaluje tak diky za recept.Zase něco jiného.

    Dneska bude kuře v zelí s chlupatýma knedlíkama.To si dá vnučka až přijde ze školky po obědě.Školkovým obědem ji dnes určitě neuctili co jsem zahlédla na rozpisu.

    • kvetula.v napsal:

      Chlupatý knedlíky tady taky nemáme. Nechceš se Evi podělit o recept? V životě jsem je nedělala – Dneska byly halušky, ty jsem začala dělat někdy před rokem – dvěma? Chlupů ze mne padá dost, možná bych i ty knedle zkusila 😎

      • jarybarka napsal:

        Jáyslím že už tu jsou.Někde.Já dělámtakto Syrové brambory oloupat nastrouhyt na malé slze.Na jeden větší brambor nakrájím 1rohlík od včerejška +1Pl hladké mouky takže 5velkých brambor 5 rohlíků a 5pl mouky.frochu osolím a pořádně prohňácám tvořím koule v dlaních.Ne moc velké.Hážu do vrouci osolené vody vařím asi 20min.hotove trochu natrhnu dvěma vidličkami.Toť vše.

      • Usmev.na.moji.tvari napsal:

        Klouzáky = chlupaté knedlíky – syrové brambory (cca 80 dkg), sůl, vajce, hrubá mouka (odoka, ale tak 10 – 15 dkg). Po nastrouhání brambor je potřeba slít voda.
        Někdo do nich přidává i strouhanku, ale já ne, stačí mouka.
        Vykrajuji lžicí takové větší slzy. Uvařené jsou skoro do modra, ale chutnají bááááááječně.
        K nim kachnička, uzené, zelíčko červené i bílé, hlavně kysané ….. mno, asi se do nich pustím o víkendu. Se mi jedna kachna zbytečně válí v mrazáku ….. šiš, pivo musím koupit.

        • kvetula.v napsal:

          To bude něco co dělala sestra – byly do modra.
          Nejdřív ale musím sehnat pořádné kysané zelí. Moji oblíbenou značku Penny už nevede a to co jsem tam koupila mi dnešní halušky pokazilo. Asi zase zkusím vykvasit doma ve skleničce – dávno jsem nedělala a bývalo dobré. 😎

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Tak dej sladké zelí, pořád lepší dobré sladké než dávat špatné kysané.
            Došlo mi, že červené kysané nemám, tak budu dělat také sladké, cmrndnu tak víc octa, trochu cukru ….. prostě ho vyladím a bude ☺
            Ke kachně musí být červené, nedá se nic dělat. Normálně tady slintám jak bernardýn, jediné štěstí, že letos nebudu dělat na Martina husu ☺

          • Jana Macůrková napsal:

            Tu namodralou barvu dělá jod v soli. 3krob s ním reaguje. (je to dokonce důkaz škrobů). Jinak já dávám napůl vařené a syrové brambory.

        • Devětapadesátka napsal:

          A s houbama na cibulce jsou taky prudce jedlý ?

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            A se smaženým vajcetem, zamíchat, osolit …… jůůůůůůů, to je taky dobrá mňamka ☺

      • Jana Macůrková napsal:

        zhledem k tomu, že chlupaté knedlíky mám připravené již delší dobu, tak jsem sem přesunula dva komentáře z příspěvkuk nim a příspěvek jsem smazala.

        Usmev.na.moji.tvari napsal:
        2.11.2018 (20:00) (Upravit)

        Njn, co naděláš, já je mám modré a stejně nám chutnají.
        Takže je zkusím lupnout do zelí a uvidím, jaký bude výsledek.

        A koukala jsem do mojí ouplně první kuchařky – Kuchařka pro začátečníky, rok vydání 1982, cena celých 58 Kčs – tak tam je napsáno, že po okapání se mají vložit do mísy s rozpuštěným sádlem a řádně promíchat. ☺
        Odpovědět

        • kvetula.v napsal:

          Tak moje úplně první je Kuchařka naší vesnice z roku 1970 (cena nedochována, jelikož byla kniha poněkud opotřebována a neteřinka učící se na tiskařku mi ji převázala).
          Tam stojí … Uvařené hned rozkrojíme, omastíme sádlem nebo smaženou cibilkou a podáváme se zeleninou……. na konci je dodatek – Vložíme li knedlíky ihned po uvaření do zelí, nezmodrají.
          Jelikož jsem se nikdy nepočítala ke kuchařsky zdatným, pochutnávala jsem si na chlupáčích sestry, která to v kuchyni zvládala líp (já byla přes ruční práce). Míchala knedle se zelím a i tak je mívala namodralé. Ale chutnaly i jen tak bez masa.

  3. BOYE napsal:

    Spřátelenému zelináři se vykutálela bedna dýní z auta, tak jsme dostali darem tři natlučená hokaida. Bylo třeba je spotřebovat, neb v místě bebíček by začala hnít. Mám poslední půlku. Kousek propašuju k pečenému masu a ještě jednou měla být políífffka. No, nebude, uděláme placky. Jsou bezlepkové, ani Dorostenka se poslední oranžové smršti nevyhne. A zatím jsme je neměli. Ale pak nechceme několik týdnů vidět hokaido ani v případě, že na dohled bude Honšů a Okinawa…

  4. lakysa22 napsal:

    Tak já bych si docela dala, jen v místních obchodech jsou dýně velké jako nenší pometlo…vyberu vnitřek se semínkama, a bunda jen slupka ?

  5. BOYE napsal:

    Tak pometlo v bundě mě vodrovnalo i bez sulupky. Textil v ohrožení 🙂

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Dýni nemám a shánět jí nebudu, ale mám tu ještě jednu menší cuketu, tož udělám cukeťáky, že? Jen k nim přihodím trochu syrové brambory, aby byly lepší a křupavější.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..