(991) Pizza IV.

40 dkg hladké mouky
1 vejce
1 dcl oleje
2 dcl mléka
špetka soli
droždí podlevoční

Zaděláme těsto, které nemusí kynout, jen musí být vláčné.

Dáme na vymazaný pekáč, potřeme kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem (nebo dle vaší chuti). Potom poklademe tím, co máme rádi.
Např. salámem, paprikami, rajčaty,  sýrem, z bylinek se hodí např. oregano – a samozřejmě osolit a opepřit (zde  sýrová s kousky paprik a rajčatovým základem, tj. zavařená rozvařená rajčata, do kterých je přidán utřený česnek, oregano, pepř a sůl).

Recept poslala Úsměvka (a věřím, že v diskuzi specifikuje podlevoční množství droždí)

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

23 komentářů: (991) Pizza IV.

  1. lakysa22 napsal:

    Mluvíš mi z duše – podlevoční neberu. Vždycky jsem držátko babičku, že jen tak nasypala mouku, rozklepla vejce ….a vyčarovala něco moc dobrého. Těsta prostě já musím mít s otřesným návodem, a to ještě není jisté, že nebude divná mouka, viz loňské vánoce…

  2. lakysa22 napsal:

    Ách jo! …Obdivovala babičku, …s přesným zábojem…

  3. jarybarka napsal:

    Právě jsem se málem utopila v kafi.Nejlepši je zasmát se hned po ránu.

  4. jarybarka napsal:

    Na pizzu už mám nějakou chvíli chuť.Fokonce jsem uvažovala o té margaritě co maji v akci xxl.ale ukecala jsem se a odolala(Samá chemie)
    Mám pocit že nějaká pizza co se nedává kynout je tu od 59.ale to neva.Tato je taky rychlá a vypadá pěkně.A navíc u pizzy plati „jaký si to uděláš takový to máš “
    Dnes pojede trouba na plné obrátky,protože peču dorty ke čtyřicátinám tak ta pizza bude.

  5. kveta.batkova napsal:

    Dělám už léty osvědčený recept na pizzu – 400 g hl. mouky, 7g balíček sušeného droždí, půl lžičky soli, 1/4 l vody a 3 lžíce olivového oleje. Těsto většinou nechám kynout v domácí pekárně, případně zadělám ručně a nechám kynout na teplém místě. Pak už je to klasika, ozdobit tím, na co je chuť nebo co je právě k mání.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ahoj kočky, právě jsem se vrátila a za chvíli už zase mizím, tak jen rychlovka.
    Vážně od oka, určo to není půlka kostičky droždí, je to míň, když jich je víc, tak jsou v těstě cítit.
    Lakys a Boj ….. fakt jsem se zasmála, díky vám oběma ☺

  7. lakysa22 napsal:

    Mám ten samý recet, jen se suchým droždím zkušenosti nemaje, trvdošíjně používám klasické droždí..toho 50g a ta voda vlažná… nechám to vykynout a nedělám to dokulata. Je to dobré a povede se vżdycky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..